Kis lépés az emberiségnek, de nagy a magyar mezőgazdaságnak

Feldman-ZsoltA rendkívül komplex agrártámogatási rendszerünk vagy az élelmiszer-termelésben alapelvként működő nyomon követés sem lenne képes az információtechnológia általános alkalmazása nélkül működni, ezért összességében mind egyéni, mind közösségi szinten érdemes ezekbe a technológiákba fektetni — mondta Feldman Zsolt egy konferencián. Az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár kiemelte: folyamatosan bővül az elektronizálással érintett támogatási jogcímek köre, tehát komoly ösztönzőt jelentenek az informatikai eszközök mind erősebb használatára.

Feldman hangsúlyozta: az elektronizálás és az informatikai rendszerek alkalmazása tovább erősödik részben az európai uniós elvárások miatt, részben a gazdálkodók és a kormányzati működés könnyítése érdekében. A korszerű informatikai megoldások akadálytalan információáramlást tesznek lehetővé az élelmiszergazdaság valamennyi szereplője között. Továbbá gyorsabb, átláthatóbb és könnyen feldolgozható adatokat biztosítanak a piaci folyamatokról és fejleményekről, a fogyasztó számára pedig az élelmiszeripari termékek összetevőiről, gyártási módjáról, származásáról, útjáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Videojáték: szimulál a Google

ked márc 10 , 2015
Emberi agy ihlette számítógépes algoritmust fejlesztett a Google, amely “önmagát tanítva” képes 49 különböző videojátékot magas szinten űzni – írja a BBC nyomán az MTI. A program 49 klasszikus videojáték kezelését sajátította el, és az esetek több mint felében legalább olyan jó, vagy még jobb játékosnak bizonyult, mint egy professzionális […]
játék