Kipróbáltuk az AOC AGON PRO AG254FG csúcsmonitort

AOC AGON PRO AG254FGA tajvani AOC by AGON* új, a profi játékosoknak szánt monitort dobott piacra: az AOC AGON PRO AG254FG kijelzőcsodát a gyártó jóvoltából ki is próbálhattuk.

A játékosok számára fontos igazán az a – gaming monitorok piacát erősen befolyásoló – fejlődési trend, hogy a gyártók folyamatosan növelik a képfrissítési frekvenciát. Míg egy átlagos irodai monitor képfrissítési frekvenciája 60 Hertz, a játékosoknak szánt kijelzőknél jelenleg a 360 Hz a csúcs.

A profi játékosok monitorjánál már-már élet-halál kérdés a kijelző késleltetése. Tény, hogy a késleltetés nem csak a monitor paramétereitől függ, hiszen ahhoz hozzáadódnak a perifériák (egér, billentyűzet, kontroller) és magának a számítógépnek a „laggolása”, mégis nagyon fontos, hogy a rendszer késleltetéséhez minél kevesebbet adjon hozzá a monitor. A gyári adatok szerint ezen a téren egészen jól teljesít az AOC AGON PRO AG254FG.

A készülék óriási „V” alakú lábbal és masszív állványoszloppal rendelkezik: szükség is van rá, mert súlyos egyéniség a képernyő. Egyébként az egyik negatívuma berendezésnek épp a hatalmas V alakú láb, ami a képernyő előtt és mögött is nagy helyet foglal az asztalon: képtelenség a falig hátratolni a monitort. Cserébe a monitor hihetetlenül stabil. A képernyő három oldalán „keret nélküli”. Az egyetlen kezelőszerv egy joygomb a képernyő jobb hátsó részén. Ennek megnyomásával, illetve fel-le, balra-jobbra billentésével lehet a készüléket ki/be kapcsolni, az OSD-menüt kezelni. A gyártó a monitorhoz egy több darabból összeállítható árnyékolót is mellékel, amelynek felszerelésével a környezet fényei nagyrészt kiszűrhetők.

A készülék csilivili. LED fények elöl a keret alatt, a hátlap két oldalán. Az AGON logó az asztalra vetíthető. A Light FX menüben végtelen számú kombinációt lehet beállítani: gyakorlatilag egy LED-es diszkót is létrehozhat otthon az, akinek erre van igénye.

Csatlakozókban nincs hiány. A két HDMI 2.0 és a DisplayPort 1.4 mellet van egy 4/1-es USB 3.2 Gen 1 hub, továbbá két audio kimenet a fejhallgatóhoz, plusz egy mikrofonbemenet. Egy mini-USB porton csatlakoztatható a Quick Switch vezérlő. Lesz, akinek hiányozni fog a régi VGA vagy DVI csatlakozok, de tudomásul kell venni, ezek ideje lejárt, semmi keresnivalójuk egy gamer monitorban.

A készüléket a legkorszerűbb gamermonitorok közé a 360 Hz-es frissítés lehetősége, a beépített G-Sync hardver, továbbá az Nvidia Reflex kompatibilitás teszi. Hatféle frissítési frekvencia közül választhatunk. 360 Hz frissítés mellett hatszor annyi képkockát tud kirajzolni időegység alatt, mint a 60 Hz-es monitorok. Az IPS panel kiváló minőségű, betekintési szöge hozza az IPS-től elvárható széles tartományt.


Jó tudni!

Az AOC gaming almárkája az AGON by AOC. Ez alatt a márkanév alatt fut az összes gaming monitor és gaming periféria. Ezen az AGON by AOC-n belül van három kategória: az AOC GAMING a core gamerek, az AGON a kompetitív gamerek, és az AGON PRO az e-sport rajongói és a profi e-sport gamerek számára kínál modelleket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új trükkel verik át az MKB Bank ügyfeleit

hét okt 3 , 2022
Az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet. A legújabb módszerrel a Google keresőjében hirdetik a csalók oldalaikat. Azt írták: több bejelentés is érkezett az MKB Bankhoz, amelyek szerint ügyfeleik a Google keresőjéből adathalász linkre kattintottak. A bank szakemberei ezért azt javasolják, hogy az ügyfelek soha se a […]
MKB Bank

És még ez is...