Kipróbáltuk a Honor 3C-t. Klassz!

Honor3CAlig egy hónappal európai bemutatkozása után Magyarországra is megérkezett a Honor 3C, amelyet a forgalmazó jóvoltából elsőként tesztelhettünk. A két SIM-kártyás készülék nagy, nem véletlenül kerekítettek rajta, ahol lehetett ezzel segítették a könnyű fogást segítik. A készüléknek öthüvelykes 720×1280 pixeles HD IPS-LCD kijelzője van, amely a gyártó szerint közvetlen napfényben is átlag feletti olvashatóságot, széles látószöget és gazdag színeket garantál. Az biztos, hogy a decemberben, a borús utcán tökéletes a képe. A négymagos MediaTek processzor (4×1,3 GHz), hibátlanul tette a dolgát, a tesztidőszak alatt sose lassult be a telefon, viszont igazi processzorizzasztó játékkal nem játszottunk. A készülék két gigabájtos műveleti memóriája mindenre elég ma még, a nyolc gigányi belső tárhely microSD kártyával bővíthető.

Az akkumulátor teljesítménye 2300 mAh, ami háromszáz óra készenléti időt biztosít, és tapasztalatunk szerint másfél napos normál, vagy bő egynapos intenzív használatra biztosít elegendő energiát. A készülék nyolc megapixeles fő kameráját egy LED vaku egészíti ki, míg az elülső, öt megapixeles fényképező panoráma önarcképek készítésére is alkalmas. A szelfiőrülteknek a készülék megspórolja a plasztikázást és a kozmetikusnál töltött időt: a szépítő effekt automatikusan feljavítja az arcszínt a képeken, és a kisebb bőrhibákat is eltünteti. A 4.2-es Android rendszer és az EMUI 2.0 felhasználói felület már bizony egy kicsit öregecske. A Honor 3C fényes festésű műanyag házat kapott, ízlés kérdése, hogy ezt ki mennyire tartja esztétikusnak, mi kevésbé. Mindenesetre a készüléket a méretéhez képest könnyű egy kézzel kezelni, és ez talán fontosabb, mint a telefon ujjlenyomatgyűjtő képessége. A képernyő fölött található a fénymérő, a távolságérzékelő, az értesítési LED és az ötmegás előlapi kamera és persze a hangszóró. Alul a vissza, a home és menü gombok kerültek, sajnos háttérvilágítás nélkül. Mindent összevetve, egy már-már csúcskategóriás, de minimum egy nagyon erős középkategóriás készüléket kapunk viszonylag olcsón.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ericsson: ilyen lesz a jövő, a közeljövő II.

sze dec 17 , 2014
Közeledik az év vége és az Ericsson ConsumerLab negyedik éves trend-jelentésében már most bemutatja a jövő év és általában a közeljövőt jellemző legfontosabb új fogyasztói trendeket. 2015-ben és az azt követő időszakban az alábbi tízenegy fogyasztói trend várható: 4. „Intelligens” polgárok. Az intelligens városok elképzelése nagyon érdekes – csakhogy ez […]
okosváros

Friss, ropogós