Kína világelső a tudományos publikációk terén

Kína tudomány szabadalomKína világelső a tudományos publikációk terén: 2018 és 2020 között a világ tudományos tanulmányainak 23,4 százalékát publikálta, és ezzel megelőzte az Egyesült Államokat – írja a The Guardian. A japán Nemzeti Tudományos és Technológiai Politikai Intézet (NISTEP) által a héten közzétett jelentés szerint jelenleg Kína publikálja a legtöbb tudományos kutatást évente, őt az USA és Németország követi. A felmérés a 2018 és 2020 közötti számadatokon alapul. A japán NISTP-jelentésből többek között az is kiderült, hogy a világ legtöbbet idézett – hivatkozott – egy százaléknyi tudományos publikációjának 27,2 százalékát a kínai kutatások teszik ki. A tudományos életben az általánosan használt mérőszám a hivatkozások száma.

Kína évente átlagosan 407 181 tudományos cikket publikált, megelőzve ezzel az Egyesült Államokat, amely 293 434 cikket tett közzé. Kína leginkább az anyagtudomány, a kémia, a mérnöki tudományok és a matematika területén végzett kutatásokat, míg az amerikai kutatók a klinikai orvostudomány, az élettudományi alapkutatások és a fizika területén voltak termékenyebbek. A beszámoló szerint az Egyesült Államok még mindig többet költ kutatásra és fejlesztésre a vállalati és az egyetemi szektorban, mint bármely más ország. „Kína a világ egyik legkiemelkedőbb országa a tudományos publikációk mennyiségét és minőségét tekintve egyaránt” – emelte ki Kuroki Sinicsi, a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség munkatársa a Nikkei Asia című lapnak tett interjújában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Spórolós tippcsokor V.: Segélyhívás egyetlen gombnyomással

ked aug 16 , 2022
Attól, hogy aktív internethasználókká válunk, még nem kell egész nap a kijelző vagy a képernyő előtt gubbasztanunk. Sőt, az online megoldások közül sok nemhogy időrabló, de időt is spórolhatunk vele. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összegyűjtött néhány olyan megoldást, amit érdemes lehet megszívlelni. Az ÉletMentő alkalmazás neve egyáltalán […]
pánik gomb

És még ez is...