Kína tiltakozik a Huawei és a ZTE kizárása miatt

Vang Ven-pinKína tiltakozott az ellen, hogy Kanada a Huawei és a ZTE kínai távközlési vállalat kizárását tervezi az ötödik generációs (5G) hálózatokból.

Kanada 2018 szeptemberében jelentette be, hogy kivizsgálja a Huawei berendezések alkalmazásából adódó nemzetbiztonsági kockázat lehetőségét. A Five Eyes (Öt szem) hírszerzési szövetség többi négy tagja – az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália és Új-Zéland – már mind kizárta a Huaweit az 5G fejlesztésekből. Francois-Philippe Champagne kanadai ipari miniszter nemzetbiztonsági okokkal indokolta a döntést. A miniszter közölte: azoknak a szolgáltatóknak, amelyek a két kínai vállalat berendezéseit használják, le kell cserélniük őket. Az 5G berendezések esetében két, a 4G berendezések esetében pedig öt év türelmi időt adnak az érintett szolgáltatóknak.

Kína ottawai nagykövetsége közleményben tiltakozott a döntés ellen. Hangsúlyozták: a kínai kormányzat mindig is arra kötelezte a kínai vállalatokat, hogy a nemzetközi szabályok és helyi törvények betartása mellett folytassanak nemzetközi együttműködést. Hozzátették: a Huawei és a ZTE egyaránt remek kiberbiztonsági teljesítménnyel rendelkezik. A nagykövetség azzal vádolta meg a kanadai vezetést, hogy az amerikai féllel összejátszva igyekszik elnyomni a kínai vállalatokat. Vang Ven-pin, a kínai külügyminisztérium szóvivője elmondta: Kína minden szükséges lépést meg fog tenni a kínai vállalatok érdekeinek védelmében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mesterséges intelligenciára épülő fehérje- és rákkutatási eljárást dolgoztak ki Szegeden

szo máj 21 , 2022
A Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) egyik kutatócsoportja egy nemzetközi együttműködés keretében világviszonylatban is újdonságnak számító, mesterséges intelligenciára épülő egysejt-proteomikai mikroszkópos képfeldolgozásos eljárást dolgozott ki. A módszer lényege abban rejlik, hogy a sejteken belüli rendellenes fehérjeváltozásokat is képes rendkívüli pontossággal leírni, ezáltal hozzájárulhat többek között a daganatos betegségek korai diagnosztikájához és […]
Horváth Péter, a Biokémiai Intézet igazgatója

És még ez is...