Kína szélessávot fejleszt: pénz nem számit

 

Kína az évtized végéig kétezer milliárd jüant (323 milliárd dollár) kíván befektetni szélessávú adatforgalmat biztosító hálózatok fejlesztésébe, amivel várhatóan a teljes kínai lakosság számára elérhető lesz a világháló – közölte a kínai média a szaktárca miniszter-helyettesének nyilatkozatára hivatkozva csütörtökön. Sang Ping a kormány hivatalos honlapján (www.gov.cn) közölt interjújában arról tájékoztatott, hogy a vezetékes és a vezeték nélküli hálózat korszerűsítése, illetve bővítése során el kívánják érni, hogy a 3G hálózat lefedje az ország városait és falvait, a 4G/LTE hálózat pedig kiszolgálja az üzleti célú felhasználók széles körét. A tervek szerint a hálózati átlagsebesség 2015-re a városokban húsz Mbps lesz, vidéken pedig, ahol a lefedettség jóval alacsonyabb, négy Mbps sebességű kapcsolat várható két éven belül.

Kínában, ahol a világ legtöbb mobiltelefon-tulajdonosa él, jelenleg körülbelül a lakosság 45 százaléka számára érhető el az internet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Facebookon lehetett szavazni hová lőjön rakétát a dzsihad

pén szept 20 , 2013
  Egy líbiai dzsihadista csoport szavazást indított következő rakétájának célpontjáról: Facebook-oldalán megosztott egy rakétát ábrázoló képet, és arra kérte az oldal látogatóit, válasszák ki, hogy a felsorolt három líbiai célpont közül melyikre lőjék ki a rakétát – közölte a The Guardianra hivatkozva az MTI. Az eddig ismeretlen Líbiai Iszlám Emirátus […]