Kína: korlátozzák a külföldi vállalatokat az internetes információ- és kiadványterjesztési piacon

kinaKínában az ország “ideológiai és kulturális biztonságát” szem előtt tartva kitiltják az internetes kiadvány- és információterjesztés világából a külföldieket, illetve csakis kínai partnerrel, kizárólag engedéllyel vehetnek részt e piacon. A döntés a kommentátorok értelmezése szerint megerősíti azokat a korábban felröppent híreket, hogy a szöveg, zene, fénykép, játék és animáció külföldi terjesztői feketelistára kerülnek a világ legnagyobb internetpiacán.

Az érintett kínai-külföldi vegyesvállalatoknak – ha publikálni szándékoznak – előzetesen engedélyt kell szerezniük a kiadóhivatalokat, az írott, valamint az elektronikus sajtót és a filmipart felügyelő állami hivataltól (SAPPRFT). Azt is előírták, hogy a szolgáltatóknak Kínán belül kell elhelyezniük szervereiket, adattároló berendezéseiket. Ezen kívül az érintett szolgáltatóknak legalább nyolc főállású szerkesztőt kell alkalmazniuk, akiknek a tartalom színvonalán kell őrködniük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nehogy má' a kávéfőzéshez is okostelefon kelljen! Pedig de

pén márc 11 , 2016
A Nespresso bemutatta első, okostelefonnal vezérelhető kávégépét, a Prodigio-t. Az új készülék több, mint egy hagyományos kávégép, hiszen tulajdonosa mobileszközzel is irányíthatja, sőt a gép arra is figyelmezteti őt, ha kezd kifogyni kávékészlete (Elképzelni is borzalom, mi lenne ha kifogyna. A -szerk- megj.), vagy ha itt az ideje a vízkőmentesítésnek, […]