Kína erősíti a hamisítványok elleni küzdelmet

kinaxKínai tisztségviselők egy hete jelentették be, hogy a szellemi tulajdonjogi jogsértés és a hamisítás elleni harc során ezen túl új területekre összpontosítanak majd. A chinadaily.com.cn szerint Csai Haitao, a Szellemitulajdon-jogi Jogsértések és Hamisítás Elleni Nemzeti Hivatal igazgatóhelyettes azt nyilatkozta, hogy kiemelt figyelemben részesítik az online kereskedelmet, valamint az illegális másolatokat is. Elsősorban a határokon átívelő, hamisítványokkal üzletelő hálózatokat számolják majd fel. Csai ígéretet tett, hogy az e-kereskedelmi felületekkel együttműködve csökkenteni fogják az illegális tevékenységeket — írja a hamisitasellen.hu. A taobao.com, Kína legnagyobb vásárlási felülete már megállapodást írt alá a washingtoni székhelyű, nonprofit Nemzetközi Hamisításellenes Koalícióval, amelyben a hamis termékek előállításának és kereskedelmének visszaszorítására tett ígéretet.

Januártól szeptemberig Kína 234 ezer büntetőeljárást indított a szerzői jogok megsértése és hamisítás miatt. Az érintett áruk összértéke 2,24 milliárd jüan (86 és fél milliárd forint) volt a Kínai Kereskedelmi Minisztérium szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Facebook: rettegünk, hogy visszaélnek az adatainkkal

hét jan 6 , 2014
Az Aegondirekt.hu kutatása szerint a Facebookot használók több mint fele, 59 százaléka (18 402 válaszoló) tart attól, hogy személyes adataihoz a közösségi portálon keresztül nem kívánatos személyek is hozzáférhetnek, bár úgy tűnik, ez nem tartja vissza őket attól, hogy többet használják a közösségi portált. „Bár a kutatásból kiderült, hogy a […]