Kína: Az USA világméretű és gátlástalan adatgyűjtést folytat

usa-kemAz Egyesült Államok gátlástalan titkos megfigyelő programokat működtet szerte a világban, így Kínában is – állapítja meg és egyben kifogásolja a kínai médiakutató-központ friss jelentésében, amelyet a helyi sajtó kedden ismertetett. A szervezet megállapítása szerint az USA kihasználja “politikai, gazdasági, katonai és technológiai hegemóniáját”, és korlátlanul kémkedik más országok ellen, beleértve szövetségeseit is.

A dokumentum szerzői úgy vélik, e tevékenység jellegében és kiterjedtségében messze meghaladja azt, ami a terrorveszély elhárításához indokolt és ésszerű. A cikk szerint 2009-ben 122 külföldi vezetőt figyelt meg az NSA, és naponta ötmilliárd telefonbeszélgetés és kétmilliárd sms adatait rögzítik szerte a világon — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Készülnek a labdarúgó-világbajnokságra az adathalászok

sze máj 28 , 2014
Az online csalók minden nagyobb eseményt kihasználva, kifinomult és teljesen megtévesztő weboldalakat hoznak létre. Jelen esetben a világbajnokság, a szponzorok és a partnerek weboldalainak másolatával próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait — figyelmeztet a Kaspersky. Nem árt vigyázni, hiszen néhány adathalász weboldal valóban teljesen meg tudja téveszteni a még sokat […]