Kína az adatközpontok és 5G állomások építésének szabályozására készül

Kína adatközpontA nagy energiaigényű adatközpontok építésének szabályozását írná elő Peking a helyi kormányzatok számára, Kína szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos céljainak elérése érdekében.

A kínai Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság internetes oldalán közzétett tervezetben az adatközpontokat és az ötödik generációs (5G) telekommunikációs technológiát a jövő gazdasági és társadalmi fejlődéséhez szükséges stratégiai forrásnak és közcélú infrastruktúrának nevezik. Rámutatnak, hogy az adatközpontok és az 5G kulcsszerepet játszanak az energiatakarékosság terén is. A tervezet ezért az adatközpontok és az 5G állomások alacsony szén-dioxid-felhasználásúvá alakításának támogatását jelöli ki. Eszerint a továbbiakban nem engedélyeznék olyan, nagy méretű, új adatközpontok felépítését, amelyek áramhatékonysági aránya meghaladja az 1,3-at, a meglévő központok közül pedig fokozatosan energiahatékonyabbá alakítanák azokat, amelyeknél ez az arány meghaladja az 1,5-öt. Hangsúlyt fektetnének a hűtési technológiák energiafogyasztásának csökkentésére, támogatva az innovációt. Az adatközpontok esetében ugyanis az áramfogyasztás jelentős részét az adatok tárolására és feldolgozására használt számítógépes rendszerek hűtése teszi ki. A tervezetben javaslatot tesznek továbbá a megújuló energiaforrások, egyebek mellett a szél- és napenergia használatának ösztönzésére, valamint arra is, hogy az adatközpontok munkafolyamatainak egy részét a fejlett, kelet-kínai régióból helyezzék át az ország megújuló energiaforrásokban gazdag, nyugati területeire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jövőre rossz lesz számítógép-kereskedőnek lenni

csü dec 9 , 2021
A számítógéppiac túljutott a világjárvány miatt elért csúcsán, idén még kétszámjegyű bővülés várható, jövőre azonban már visszazuhan a kereslet. Az International Data Corporation (IDC) előrejelzése szerint idén 344,7 millió személyi számítógépet szállítanak ki a világon, 13,5 százalékkal többet, mint tavaly. A szervezet szeptemberben még ennél is nagyobb, 14,2 százalékos idei […]
számítógép áruház

És még ez is...