Kína: a FedEx “megmásította a tényeket”

FedEx now delivering to moving trains from r/traingifs


A kínai hatóságok vizsgálata megállapította, hogy a FedEx amerikai globális szállítmányozó vállalat állításai a Huawei félrekézbesített csomagjai ügyében “nem feleltek meg a tényeknek” – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A vizsgálatot a kínai hatóságok június elején azzal az indokkal indították, hogy a FedEx a gyanú szerint súlyosan megsértette kínai ügyfelei jogait és érdekeit, ezzel pedig megszegte a Kínában érvényes vonatkozó jogszabályokat, miután a Huawei beleegyezése nélkül megváltoztatta egyes csomagjaik útvonalát. A Huawei beszámolója szerint a Japánban feladott csomagjaikat a kínai irodáik helyett a cég amerikai címére kézbesítették, ráadásul két másik, Vietnamban feladott szállítmányukat is átirányították az Egyesült Államokba az eredetileg megjelölt szingapúri és hongkongi címekre történő kézbesítés helyett. A Hszinhua jelentése szerint a kínai hatóságok vizsgálata arra derített fényt, hogy a FedEx állítása, miszerint a csomagokat “műveleti hiba” miatt kézbesítették félre, nem felelt meg a tényeknek, ennél bővebb információt azonban a tudósítás nem közöl. A vizsgálat során az is kiderült, hogy a FedEx több mint száz, a Huaweihez köthető, Kínába irányuló csomag kézbesítését lassította – írja a Hszinhua. A FedEx körül felmerült problémák után megfigyelők elképzelhetőnek tartják, hogy az amerikai postaszolgálat felkerüljön a megbízhatatlan vállalatok kínai listájára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még van, amiben mi magyarok vagyunk a legjobbak kelet-közép-európai régióban

csü aug 1 , 2019
Az internetet használó magyarok a legnyitottabbak a digitális megoldások alkalmazására a kelet-közép-európai régióban – derül ki az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó cég kutatásából. A tanácsadó vállalat megállapította, hogy az internetet használó magyar lakosság több mint kétharmada (71 százalék) igyekszik online intézni mindennapi ügyeit, miközben a térség országainak átlaga […]
internet

Friss, ropogós