Kiemelt fiókok ellenőrzése: Micro Focus trendek 2020 I.

Nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy meg tudjuk mondani: idén is fontos lesz az it-biztonság a vállalatoknál. A Micro Focus szakértői szerint 2020-ban a gépek sietnek segítségünkre a védekezésben, és egyre több vállalat igyekszik majd csökkenti a kockázatokat a kiemelt fiókok, a felhasználói tevékenységek és az IoT-eszközök ellenőrzésével, valamint az alkalmazások biztonságának tesztelésével.

Nem számít új kihívásnak a vállalatok számára a kiemelt, rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókokkal történő visszaélések megakadályozása, ettől függetlenül ez idén is a prioritások között szerepel. Ezek kihasználásával ugyanis mind a kiberbűnözők, mind a rosszindulatú alkalmazottak komoly, sokszor helyrehozhatatlan károkat okozhatnak az anyagiak és a hírnév terén egyaránt. Ezért a vállalatoknak időről időre felül kell vizsgálniuk, tényleg csak azok rendelkeznek-e kiemelt fiókkal a cégen belül, akik esetében ez valóban indokolt. Azt is monitorozniuk kell továbbá, hogy ezek a személyek milyen tevékenységeket végeznek a jogosultságok birtokában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Állami támogatással kapcsolnák le a hazai 3G hálózatokat

szo jan 18 , 2020
Napirenden a hazai 3g-s hálózatok lekapcsolása. Információk szerint a hírközlési hatóság bevonásával a hazai operátorok között az utóbbi hetekben intenzív egyeztetés folyik a témáról. A hónap végén erről várhatóan egy közös szándéknyilatkozat is születik. Már egy ideje téma a hálózati struktúra átalakítása, a felesleges elemek kivezetése. A küszöbön álló 5G […]
kapcsoló

És még ez is...