Kiderült mit csinálunk tévézés helyett

monoszkopA magyar felnőttek ma már több időt töltenek internetezéssel, mint a tévé előtt — derül ki a Telenor több mint ezernégyszáz válaszadó részvétel készült online felmérésének eredményeiből. A válaszadók 34,7 százaléka napi négy óránál hosszabb ideig használja a világhálót, míg tévézésre ugyanennyi időt csupán az emberek 12,3 százaléka fordít saját bevallása szerint. A naponta két óránál többet tévét nézők aránya 48,8 százalék, az ugyanennyit internetezőké viszont 67,5 százalék. Ugyanez a trend a gyerekek szórakozási szokásaiban is megfigyelhető: naponta négy óránál többet csak a gyerekek 6,1 százaléka tévézhet, internetezésre viszont 14,5 százalékuk fordíthat ugyanennyi időt. A legtöbb gyerek (26,8 százalék) napi egy-két órát internetezhet, ötödük azonban naponta legfeljebb egy órát tölthet a világhálón, de majdnem ugyanennyi gyerek böngészhet naponta akár négy órát is.

Bár a magyar otthonok döntő többségében (96,3 százalék) található tévékészülék, egyre többen néznek műsorokat egyéb eszközökön, például laptopon (19,4 százalék) vagy okostelefonon (18,3 százalék). Erre többek közt a Telenor MyTV szolgáltatása is lehetőséget ad, amelyet április 15-én és 16-án Hiperneten keresztül adatforgalmi díjtól mentesen lehet használni. A háztartások 3,6 százalékában már nincs tévékészülék, vagy egyáltalán nem használják azt. Még mindig több családnak (66,6 százalék) van DVD-lejátszója, mint ahánynak laptopja (63,3 százalék) vagy asztali PC-je (62,2 százalék). A táblagépek népszerűsége elmarad ettől, tízből négy családnak van ilyen eszköze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szinte mindent kibír a Siemens ipari pc-je

sze ápr 22 , 2015
A Siemens bemutatta a Simotion P320-4 rendszert, amely egy nehéz üzemi körülmények között is működtethető kompakt, pc-alapú mozgásvezérlő rendszer. Az új mozgásvezérlő rendszer eltérő processzorokkal, két változatban kapható: a Simotion P320-4-es beágyazott típus Intel Core i3-as, a Simotion P320-4 Standard verzió pedig Intel Core i7-es processzorral rendelkezik. Az Intel processzorok […]
IBM PC

És még ez is...