Kiderült miért aggódnak a legjobban a vállalatok

mobilA mobil alkalmazások fejlesztésével és a vállalaton belüli rendszerbe állításukkal járó nehézségek tett közzé elemzést az Oracle. A kutatás szerint az egész vállalatra kiterjedő bevezetés és a BYOD-kezdeményezések kapcsán továbbra is a biztonság a legfőbb aggály. A válaszadók 93 százaléka jelölte meg a mobil eszközökkel kapcsolatos adatvesztést és adatbiztonság-sérülést mint aggodalmaik fő forrását. A szervezetek egyre inkább a központi eszközfelügyelet felé fordulnak ahelyett, hogy felhasználóikra bíznák a biztonságot. A válaszadók szerint a következő két évben vállalataik egyre jobban koncentrálnak majd a mobil eszközökön tárolt adatok titkosítására (10 százalékkal többen, mint jelenleg), a központi frissítésekre és hibaelhárításra (11 százalékkal többen), az adatok távoli letörlésére (11 százalékkal többen) és a funkciók zárolására (18 százalékkal többen).

A felmérés rámutat, hogy bár az it-fejlesztések időigényének 29 százalékát teszi ki a mobil front-endek fejlesztése, az idő több mint hetven százalékát az integrációra, a biztonságra, a tesztelésre és a tervezésre fordítják. A mobil alkalmazások folyamatosan változnak. A felmérés szerint a közép- és nagyvállalatok 35 százaléka havonta frissíti alkalmazásválasztékát, 34 százaléka pedig negyedévente. A válaszadók több mint négyötöde (82 százalék) azzal számol, hogy a következő két év során még sűrűbb frissítésekre lesz szükség. Egy átlagos it-részleg jelenleg eszközönként, illetve alkalmazottanként 157 dollárt költ mobil informatikára. A következő évben ez várhatóan 242 dollárra nő, ami 54 százalékos növekedést jelent. A válaszadók számára érezhetően fontosabbak ügyfeleik: 34 százalékuk számára ők az elsők, míg az alkalmazottakat a válaszadók 27 százaléka helyezi előtérbe, a vezetőket 24 százaléka és a beszállítókat 15 százaléka. Az ügyfelek mint külső felhasználók fontossága a jövőben várhatóan tovább nő. A felmérésben részt vevő vállalatok mobil alkalmazásválasztékának átlagban 44 százaléka saját fejlesztésű.

A válaszadók 75 százaléka számára a felhő vagy hibrid felhő „valamennyire fontos” vagy „nagyon fontos” a mobil alkalmazások fejlesztéséhez. A felhőalapú technológiák között a szolgáltatásként kínált platformok és a felhőalapú mobil vállalati alkalmazásplatformok is szerepelnek. A válaszadók 84 százalékának elmondása szerint jelenleg az értékesítés és marketing, illetve az ügyfelek a két legbefolyásosabb érdekérvényesítő csoport a mobil alkalmazások terén. Ezt követi az informatika 82 százalékkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megelégelték az írók az Amazon.com és a kiadójuk vitáját

hét aug 11 , 2014
Nyílt levélben szólította fel több mint kilencszáz író az Amazon.com webáruházat, hogy vessen véget a Hachette könyvkiadóval folytatott elektronikus könyvvitának, amely véleményük szerint nem csupán a szerzőket, hanem az olvasókat is rosszul érinti. A petíció egész oldalas hirdetés formájában jelenik meg vasárnap a The New York Times című amerikai napilapban. […]

És még ez is...