Kiderült a titok, újból lehet kereskedni a 4iG részvényeivel

SzputnyikVisszaállították hétfőn 14 órától a 4iG-törzsrészvények és a kapcsolódó származtatott eszközök kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), miután a társaság nyilvánosságra hozta a felfüggesztés indokául szolgáló információt – közölte a BÉT.

A tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó kérésére függesztette fel a 4iG-részvények, illetve a kapcsolódó származtatott eszközök adásvételét hétfőn a kereskedési idő kezdetétől. A 4iG délelőtt bejelentette, hogy Magyarország első kereskedelmi, valamint kormányzati és tudományos kutatási feladatokra is alkalmas műholdjának üzemeltetésére CarpathiaSat Magyar Űrtávközlési Zrt. néven leányvállalatot alapított. A leányvállalatot ötmillió forintos jegyzett tőkével és 365 millió forintos tőketartalékkal alapították, a 4iG többségi tulajdonrésze 51 százalékos, ami mellett irányító befolyással rendelkezik. A CarpathiaSatban a 4iG mellett az Antenna Hungária Zrt. 44 százalékos, a New Space Industries Zrt. pedig öt százalékos tulajdoni résszel rendelkezik. A 4iG részvényei a kereskedés újraindulásakor 660 forintot értek, 23 forinttal, 3,6 százalékkal többet a legutóbbi, pénteki záróértéküknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A GVH odacsapott a tisztességtelen luxemburgi cégnek

ked aug 18 , 2020
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a be2.hu és az academicsingles.hu társkereső weboldalak számos módon tisztességtelenül jártak el a fogyasztókkal szemben. A hatóság ezért 1,6 milliárd forint bírságot szabott ki az oldalakat működtető be2 S.à.r.l. nevű cégre, valamint kötelezte egyes gyakorlatainak megváltoztatására. A vizsgálata feltárta, hogy a luxemburgi társaság gyakorlata […]
Gazdasági Versenyhivatal

És még ez is...