Kiderül mind meghalunk-e: a Magyar Telekom elindította kereskedelmi 5G szolgáltatását

A Magyar Telekom április 9-én elindította kereskedelmi 5G szolgáltatását, amely 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas díjcsomaggal használható Budapest és Zalaegerszeg bizonyos részein – jelentette be a társaság. A szolgáltatás induláskor kis területen érhető el: Budapesten a belváros egyes részein, a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházában és az azzal szomszédos Groupama Arénában, a Puskás Ferenc stadionban, Zalaegerszeg belvárosában, valamint a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán érhető el. Igénybevételéhez az 5G hálózati lefedettség mellett 5G-képes készülékre és megfelelő mobil-adatcsomagra van szükség.

Állítólag komoly tudósok is felemelték a hangjukat az 5G bevezetés ellen, azzal az indokkal, hogy a szolgáltqatás sugárzása a mikrohullámú tartományba esik, ami (valóban) veszélyes lehet az élő szervezetekre (persze a sugárzott energia nagyságától függően). A mikrohullámú elektromágneses sugárzás frekvenciája 1 GHz-1 THz közé esik. A képhez hozzátartozik, hogy az otthonainkban használt wifi eszközök elektromágneses sugátzása is ebbe a tartományba esik, 2,4 és 5 GHz között. A Magyar Telekom kereskedelmi 5G szolgáltatása a 3,6 GHz-es frekvenciasávban működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

4iG: ilyen se volt még a tőzsdére lépés óta

ked ápr 14 , 2020
A 4iG Nyrt. igazgatósága azt javasolja a társaság április 29-re összehívott éves rendes közgyűlésének, hogy a 2019-es üzleti év után részvényenként 22 forint osztalékról döntsön – derül ki a társaság közgyűlési előterjesztéseiből. A társaság konszolidált, nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült jelentése szerint az értékesítés nettó árbevétele 2019-ben a 2018. […]
Forint