Kicsi, ám növekvő közösség védi az okos városokat

smart-cityCsupán egy év telt el azóta, hogy megindult az Okos Városok Védelme (Securing Smart Cities), non-profit globális kezdeményezés, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet, és megoldja az intelligens városok jelenlegi és jövőbeli kiberbiztonsági problémáit. A kezdetek óta a kezdeményezést támogató közösség száma háromszorosára növekedett: a kiberbiztonsági szakértők száma tízről több mint harmincra, míg a támogató szervezetek száma négyről tizenötre emelkedett.

“Az egyik dolog, amit a megalakulás óta megtanultunk, hogy nagy szükség van az okos városok biztonságosságának kutatására. A Securing Smart Cities közössége komoly erőfeszítéseket tesz az ezzel foglalkozó kutatások fejlesztéséért, de még ennél is többet kellene tenni. Összességében sikeres évünk volt. Tanulmányainkat már most is használják a világ vezetői és döntéshozói a tervezési és fejlesztési stratégiáikhoz. Bizakodva várjuk, hogy a következő évben még jobban teljesíthessünk” — mondta Mohammad Amin Hasbini, a Securing Smart Cities igazgatósági tagja, és a Kaspersky Lab biztonsági szakértője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarországról is távozik a Vodafone vezér

szo júl 30 , 2016
Öt év után távozik a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója, Diego Massidda, akinek a pozícióját szeptember elsejétől a mobilszolgáltató jelenlegi vezérigazgató-helyettese, Alexandre Froment-Curtil tölti be — jelentette be a Vodafone. Massidda, aki 2011 október elseje óta volt a magyar leányvállalat vezérigazgatója, az utóbbi öt évet sikeresnek értékelte. Elmondása szerint a vállalat jelentős […]

Friss, ropogós