Kiberrendőröket vetnek be Kínában

kina-rendorRendőri egységeket vetnek be nagy internetes vállalatoknál Kínában, hogy Peking “gyorsabb válaszokat adhasson az online bűnözésre” — számolt be a kínai állambiztonsági minisztérium. A cégekhez kiküldött rendőrök feladatkörébe tartozik majd egyebek mellett az online csalás, az adatlopás, valamint “az internetes pletykák terjesztése” elleni fellépés. Az állambiztonsági tárca nem részletezte, pontosan mely vállalatokhoz telepítenek rendőri egységeket. A dpa német hírügynökség megjegyezte: az, hogy rendőröket küldenek az online cégek irodáiba, a legutóbbi azoknak a kínai intézkedéseknek a sorában, amelyekkel Peking az internet fokozottabb felügyeletére törekszik.

Idén a kínai kormány szigorította a közösségi oldalakra vonatkozó szabályozását. Egyebek mellett betiltotta az olyan felhasználónevek használatát, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek vagy illegális szolgáltatásokat népszerűsíthetnek. Az ázsiai ország régóta arra kötelezi az internetes szolgáltatókat, hogy töröljék az olyan felhasználói fiókokat, amelyek “pletykákat terjesztenek”, bírálják a kínai vezetést, vagy pornográfiát és más illegális tartalmakat tesznek közzé. Kína jelenleg az internet biztonságáról szóló, átfogó törvényt készít elő, amely a hatóságoknak szélesebb jogköröket biztosítana az online bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozásnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy rakás sziget-koncert nézhető meg élő streamen

ked aug 11 , 2015
Azoknak szegényeknek sem kell lemondaniuk teljesen a fesztiválélményekről, akik nem tudnak eljutni a Hajógyári Szigetre. A Magyar Telekom támogatásával a Sziget zenei programjából rengeteg koncertet élőben közvetítenek a YouTube-on. A koncerteket a Magyar Telekom és a Sziget holnapján négy helyszínről közvetítik: a Telekom Arénából, a Nagyszínpadról, továbbá az A38 és a […]