Kiberoktondi vagy? Jobb kiberokosnak lenni IV.

laptopKiberokos útmutatót adott ki a Kaspersky Lab. Azt javasolják: védd magad, mint egy igazi biztonsági guru. A biztonsági cég szakértői megosztották azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket ők maguk is használnak kommunikációjuk – emailjeik, azonnali üzeneteik, okostelefonjuk és internetezésük – megvédésére.

Okostelefon: Az okostelefonjaink értékes információkat tartalmaznak a szokásainkról, és arról, hogy hol tartózkodunk éppen. Valószínűleg tárolja mindazokat az adatokat, amelyeket a laptopunkon vagy asztali gépünkön is tárolunk, de általában gyengébb védelemmel rendelkezik. Ne feledkezzünk el a mobil készülékünk védelméről az utazásaink során.

Böngészés: Ne engedélyezzük a sütiket és a JavaScript futtatását, és ne maradjunk bejelentkezve semmilyen felhasználói fiókban. Kapcsoljuk ki a nem védett nyilvános internetet vagy helyi hálózatot. Használjunk helyette 3G vagy 4G kapcsolatot. Jobb egy biztonságos fészket építeni a Tor és a VPN kombinációjával, mert bár a VPN titkosítja a forgalmunkat, nem nyújt anonimitást és a Tor-nak is megvannak a saját gyenge pontjai, mégis biztonságosabb így a böngészés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ipari hálózatok: már semmi gátja nincs az optikai hálózatok terjedésének

vas nov 9 , 2014
Az ipari hálózatok jövőjét az optikai kábelek jelentik, hiszen ezen kábelek esetében az elektromágneses mezők egyáltalán nem zavarják az adattovábbítást. Mindemellett elektromos berendezések és magasfeszültségű vezetékek közvetlen környezetében is futhatnak. A kábelek diagnosztikai folyamatai – az üzleti felhasználási területekkel ellentétben – napjainkig ugyanakkor igen problémásak voltak, erre válaszul jelentette be […]
optikai kábel