Kiberháború: Oroszország-EU 1:0

orosz-hadseregA belga külügyminisztérium informatikai rendszerét kibertámadás érte, amelynek célja az ukrán válságot érintő információk lemásolása volt — írja az MTI. A minisztérium néhány nappal ezelőtt a katonai titkosszolgálat segítségével felfedezte, hackerek vírust helyeztek el informatikai rendszerében azzal a céllal, hogy az ukrán válsággal kapcsolatos információkat és dokumentumokat másoljanak le.

Elio Di Rupo miniszterelnök közölte, hogy vizsgálatot indított az okozott károk mértékének és a behatoló kilétének megállapítására. Hozzátette, hogy panaszt nyújtottak be a szövetségi ügyészségnek. A kibertámadásról beszámoló L’Echo és De Tijd napilap szerint a támadást az elmúlt hét végén Oroszországból indították.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Deutsche Telekom és a Vodafone is köszöntötte Orbán Viktort

ked máj 13 , 2014
Az MTI híre szerint vállalati gratulációkat is kapott a kormányfő: a napokban érkezett meg a Vodafone Magyarország és a Deutsche Telekom vezetésének levele. Ennek kapcsán megkerestük a két társaságot, hogy korábban gyakorlat volt-e az épp megválasztott párt vezetőjének köszöntése, illetve, hogy korábban volt-e már erre példa? A Vodafone nem válaszolt […]