Kiberbiztonsági tesztközpontot índít Svájc

Crypto Valley ZugA tervek szerint 2025-ban nyitják meg a „Crypto Valley”-ként is ismert Zug városában Svájc új nemzeti kiberbiztonsági tesztközpontját.

A 2020 óta egyesületként működő svájci Nemzeti Kiberbiztonsági Tesztintézet jelentős beruházásokkal nyitja meg a központot, ahol elsősorban a kritikus infrastruktúrákhoz tartozó hálózatba köthető eszközök, valamint a digitális alkalmazások biztonságát, sebezhetőségét vizsgálják majd. A megvalósításhoz mintegy 30 magasan képzett hazai és nemzetközi kiberbiztonsági szakértőt vonnak be, továbbá szorosan együttműködnek egyetemekkel, biztonsági teszteteket végző szolgáltatókkal és hasonló tevékenységi körű nemzetközi központokkal.

Az egyesület szerint a társadalom javát szolgáló biztonsági ellenőrzések ma nem zajlanak a kellő mértékben és mélységben, így céljuk a kiber-ellenállóképesség erősítése, valamint a digitális termékek ellátási láncainak biztonsági garanciája. A tesztközpontban elsőbbséget élveznek majd a kritikus infrastruktúrákkal kapcsolatos, illetőleg az olyan hatóságoktól érkező megrendelések, mint a rendőrség és a hadsereg, valamint a svájci gazdaságban és a civil társadalomban nagy számban használt hálózati komponensek — írja a heise.de.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sinen van az online gyermekvédelem

ked jún 21 , 2022
Megújult összetételben tartotta meg első ülését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Gyermekvédelmi Internet-kerekasztala. A 21 tagú, gyermekvédelmi, oktatási és médiapiaci szervezetek, valamint az érintett minisztériumok képviselőiből, illetve az NMHH gyermekvédelmi szakembereiből álló testület célja a kiskorúak és szüleik médiatudatosságának növelése, valamint annak biztosítása, hogy az online tartalomszolgáltatók betartsák […]
A kerekasztal lovagjai

Friss, ropogós