Kiberbiztonsági szolgálatatást indít a Telenor

tűzfalA mobilalapú szolgáltatások mellett mostantól új informatikai megoldást is kínál üzleti ügyfelei számára a Telenor: naprakész és magas it-biztonsági szintet nyújtó menedzselt tűzfalszolgáltatás október elejétől érhető el a szolgáltató kínálatában.

Az elsősorban mobilalapú üzleti megoldásairól ismert Telenor már korábban az üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási palettájának bővítése mellett döntött, és tavaly novemberben elindította béreltvonali szolgáltatását, a Hiperline-t. A főleg nagyvállalati ügyfeleket célzó szolgáltatást követően most a közép- és nagyvállalati ügyfelek számára a kiberbiztonság terén menedzselt tűzfalszolgáltatást is nyújt. Miközben az internet szinte iparágtól függetlenül egyre fontosabb részévé válik az üzletmenetnek, a növekedés pedig sok esetben több telephelyet és komolyabb informatikai feladatokat is jelent, a szakemberhiány miatt a folyamatos felügyelet és az adatok szakszerű védelme sok vállalat számára szinte lehetetlen feladatnak tűnhet. Az informatikában a tűzfalmegoldások célja, hogy egy adott informatikai hálózaton ne történhessen illetéktelen behatolás, az adatok biztonságban közlekedhessenek a cég belső hálózatán vagy az internet felé.

Ezt a nagyvállalatok jellemzően saját erőforrásokból építik fel, gondoskodva minden szükséges hardver beruházásról, szoftver licenszekről és – ha megtehetik – a szükséges informatikai szakember biztosításáról. Hiszen egy eszköz önmagában alig véd folyamatos üzemeltetés és monitoring nélkül. A Telenor által kínált Menedzselt tűzfalszolgáltatás lényege, hogy a magas szintű informatikai védelmet biztosító tűzfalszolgáltatás minden eleme beruházás nélkül, havidíjas bérleti konstrukcióban vehető igénybe. Ezáltal biztosítható a behatolás-védelem, a gyors detektálás, riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is, akár 0-24 órás magyar nyelvű felügyelettel. A megoldás nagyvállalati szemmel is egy praktikus és gazdaságos megoldás, míg középvállalati szinten olyan magas szintű és naprakész, aktív felügyeletet tesz lehetővé, amit a közepes méretű cégek sokszor saját erejükből nem engedhetnének meg maguknak. A Menedzselt tűzfal szolgáltatás műszaki hátterét a 4iG Nyrt. biztosítja és a Telenor értékesíti ügyfelei számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A MNV elindította a Bérleti Licit Portált

sze okt 6 , 2021
ShareTweetPinShareA Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elindította a Bérleti Licit Portál alkalmazást, amelyet a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Programban hoztak létre – közölte a részvénytársaság. A Bérleti Licit Portál megvalósításával az MNV Zrt. célja az állami tulajdonban és a zrt. közvetlen kezelésében lévő ingatlanok bérleti licit folyamatainak elektronizálása, a […]
Juhász Roland

És még ez is...