Kiberbiztonsági központot hozott létre Budapesten a Deloitte

Negyven emberrel működő, a közép-európai régiót kiszolgáló kiberbiztonsági központot hozott létre Budapesten Cyber Intelligence Centre (CIC) néven a Deloitte – jelentette be a könyvvizsgáló cég. A budapesti központban dolgozók közvetlen támogatást kapnak a társaság Madridban működő kétszáz fős centrumából – válaszolta az MTI kérédésre a Deloitte. Budapestről Magyarország mellett a szakemberek 18 régióbeli országot szolgálnak ki (lásd táblázat).

A Deloitte CIC hálózata, amelyhez a budapesti CIC is csatlakozik, összesen több mint 1200 szakembert foglalkoztat az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika). A közleményből kiderül: a kiberbiztonsági központok a nap 24 órájában kínálják szolgáltatásaikat a számítógépes támadások kivédésére a helyi és regionális cégeknek. A közlemény szerint a hagyományos kiberbiztonsági módszerek alkalmazása már nem elegendő. Az egyre kifinomultabb kártékony szoftverek, a szervezett számítógépes bűnözés és az online feketepiac kínálata miatt szemléletváltásra, felderítő tevékenységre, specializált szakértői tudásra van szükség.

Észtország, Litvánia, Lettország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Szerbia, Montenegró, Románia, Moldova, Bulgária, Macedónia, Albánia, Koszovó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újgenerációs internethálózatot építenek ki Zalaegerszeg térségében

csü jan 18 , 2018
Zalaegerszeg térségében 33 települést kiszolgáló, szupergyors internetezést lehetővé tevő hálózatot épít a Magyar Telekom és a Tarr Kft. konzorciuma, a beruházásra több mint 1,1 milliárd forint támogatást nyertek. Tarr János, a Tarr Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a zalaegerszegi járásban a legalább 30 megabites letöltési sebességű hálózat kiépítése 1,247 […]
Internet, adsl, router, internet

Friss, ropogós