Kiberbiztonság, digitalizáció: 82,8 milliárdra lehet pályázni

euroTöbb mint 210 millió eurót (82,8 milliárd forint) fordít az Európai Bizottság a kiberbiztonság megerősítésére, valamint a digitális képességfejlesztésre és technológiákra az Európai Unióban a Digitális Európa Program keretében.

A brüsszeli közlemény szerint a kiberbiztonság terén 35 millió eurót (13,8 milliárd forint) szánnak a jelentősebb ipari létesítmények és a létfontosságú infrastruktúra védelmét célzó tervekre, további 12,8 millió eurót (ötmilliárd forint) pedig – akár több tagországra kiterjedően működni képes – kiberbiztonsági műveleti központok kiépítésére — – adta hírül a testület, hozzátéve, hogy a témában a tagországoktól vár támogatandó projekteket.

Emellett 35 millió eurót élvonalbeli kiberbiztonsági technológiákra és eszközök beszerzésére fordítanak, húszmillió euróval (7,8 milliárd forint) pedig az EU tagállamait támogatják kiberbiztonsági stratégiáik végrehajtásában, valamint abban, hogy érvényre juttassák az EU kiberbiztonsággal kapcsolatos jogszabályait. A finanszírozásra vonatkozó pályázatok benyújtási határideje 2025. január 21.

A digitális készségek fejlesztésére 55 millió eurót (21,7 milliárd forint) különítettek el, az összeg egy része a felsőoktatást célozza. Húszmillió eurót szánnak a helyi közösségek digitalizálására, nyolcmillió eurót (3,1 milliárd forint) pedig a Digitális Média Európai Megfigyelőközpontja (EDMO) kap, hogy a kibertérben megjelenő félretájékoztatás ellen küzdő független régiós központokat finanszírozza. A digitális készségekről kiírt pályázatra a jelentkezés határideje november 21.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kétezer antiszemita netes tartalmat távolítottak el Európában

hét júl 8 , 2024
Több európai ország együttműködésével közel kétezer online terjesztett antiszemita tartalmat sikerült azonosítani és eltávolítani. Az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol közleménye szerint a június 27-én tartott online művelet az antiszemita tartalmak széles skáláját célozta, beleértve a gyűlöletbeszédet, a holokauszt tagadását és a zsidó közösségek elleni erőszak […]
Europol

És még ez is...