K&H: a magyar cégek nem elég bátrak

mesterséges intelligenciaA következő években a mesterséges intelligencia a gazdaság láthatatlan motorjává válhat, ám a magyar cégek ma még nem elég bátrak az új technológiák alkalmazásához.

A magyar vállalkozások 80-90 százaléka még hosszútávon sem számol a mesterséges intelligenciával (MI) üzleti sikerei érdekében, és kevesebb mint 15 százalékuk használt valamilyen MI-re épülő megoldást, noha az segíthetné versenyképességük és eredményességük növelését – állítják a K&H szakértői. 2030-ig a mindennapi életben egyre több területen jelenik meg az MI, amely a gazdaság láthatatlan motorjává válhat, de Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint az előnyök kihasználásához a magyar cégeknek lényegesen “elszántabbnak, nyitottabbnak” kellene lenniük az új technológiai megoldások iránt. Az MI alkalmazása lehetővé teszi majd az emberek számára a kreatív, felszabadult munkavégzést, hiszen a repetitív műveletektől megszabadulhatnak – húzta alá. A szellemileg inspirálóbb, kielégítőbb munka mellett több szabadidőt is hozhat a robotizálás – tette hozzá. A következő évtized elejéig a mesterséges intelligencia a pénzügyi szektorban is elterjedhet, de olyan mindennapos területen is szerepet kaphat, mint az élő beszéd fordítása, továbbá szintlépést eredményezhet a gépek tanulásában, tanításában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fantasztikus eredményre jutottak a Deloitte kutatói: nő a kereslet a digitális médiatartalmak iránt

pén dec 24 , 2021
Nő a kereslet a digitális médiatartalmak iránt: nemcsak az előfizetők, hanem az egy főre jutó szolgáltatások száma is fokozatos, globális szintű növekedést mutat, és ennek további emelkedése várható a következő években – derült ki a Deloitte globális kutatásából. Már nem csak a fiatalok, de az idősebb generáció is egyre komfortosabban […]
Mario

Friss, ropogós