Kézmosásban a világelsők lehetünk

Hand-In-ScanEgy rotterdami konferencián a magyar Hand-In-Scan csapata nyerte a legjobb magyar startupnak járó díjat. A DBH Investment Zrt. tőkebefektetése, a XXI. század technológiáját felhasználva, az egészségügyi dolgozók munkáját segítő digitális rendszert fejlesztett ki. A kórházi fertőzések (HAI – Healthcare Associated Infections) köztudottan naponta 1,4 millió beteget érintenek és évente mintegy 50-60 milliárd dollár többletkiadást jelentenek még a nyugati világ egészségügyi ellátórendszerének is. A kézhigiéné kontroll megoldást a kézmosási technika objektív kiértékelésére és ellenőrzésére hozta létre.

A Hand-In-Scan rendszer lehetővé teszi a kézmosás azonnali kiértékelését egy speciális kézfertőtlenítő szer eloszlásának kimutatásával. Ehhez a felhasználóra ártalmatlan, UV-A fény megvilágítást használnak. Az objektivitást – amely a kórházi fertőzések elleni harcban kulcsfontosságú – a képek számítógépes kiértékelésével valósítja meg a rendszer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Opportunista a kisvállalatok marketingje

csü okt 9 , 2014
A Facebook működik, ezért azt használják a legtöbben – már többen, mint a Goggle Adwordsöt. Közben fejben készítenek marketing tervet és van aki szégyenszemre spammel is. Derül ki a Marketing Commnado 2014. szeptemberében, 1500 fő megkérdezésével végzett internetes felméréséből. A kisvállalatok szinte minden létező platformot kipróbálnak. A legnépszerűbb online platform a […]
Facebook

Friss, ropogós