Kezdenek rádöbbenni az OpenSSL hiba súlyosságára

hackerFigyelem! A hackerek a Heartbleed biztonsági rés segítségével célzott támadásokkal mérik fel a számítógépes hálózatok sebezhetőségét.

Az amerikai kormány pénteken arra figyelmeztetett, hogy hackerek a Heartbleed nevű biztonsági rés segítségével megpróbálhatják célzott támadásokkal felmérni a számítógépes hálózatok sebezhetőségét. Az amerikai belbiztonsági minisztérium más szövetségi, állami és helyi szervekkel igyekszik felfedni és tompítani a potenciális fenyegetést. Larry Zelvin, a minisztériumhoz tartozó Nemzeti Kibernetikai Biztonsági és Kommunikáció-integrálási Központ igazgatója szerint eddig nem történt támadás, de a kibertér rosszindulatú szereplői kihasználhatják a nem frissített rendszereket. A széles körben elterjedt programhiba hétfő este bukkant felszínre, amikor felfedezték, hogy az OpenSSL néven ismert, széles körben használt titkosító algoritmus egy veszedelmes hibája több százezer weboldalt nyitott meg az adatlopás előtt. Nagyobb informatikai cégek, köztük a Cisco és az Intel sürgősen frissítéseket dolgoztak ki és figyelmeztetéseket küldtek ki az ügyfeleiknek. Az OpenSSL-t egyebek között e-mail szervereken, hagyományos pc-ken, telefonokon és biztonsági termékeken  alkalmazhatják.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

DMS: borzasztó a lemaradás

hét ápr 14 , 2014
ShareTweetPinShareA Canon felmérése szerint egy átlagos iroda átlagos munkatársai átlagosan 51 percet (dokumentumonként hét egész percet) töltenek el (papír) iratok keresésével, az átlagos irattartó szekrények pedig az átlagos irodák 15 százalékát foglalják el átlagosan. A GKINet 2012-es kutatása szerint csupán a hazai középvállalatok negyede használ dokumentum-kezelő rendszert (DMS), a többi […]

És még ez is...