Kevesebbet beszéltünk szeretteinkkel, mint a tavaly karácsonykor

Folytatódott a mobilinternet-forgalom emelkedése karácsony három napján a tavalyi azonos időszakhoz képest, miközben az ünnepi hívások, sms-ek és mms-ek száma valamelyest csökkent a távközlési szolgáltatók tájékoztatása szerint.

A Vodafone 2017-es karácsonyi forgalmának elemzése szerint tavalyhoz képest csaknem 68 százalékkal több adatot használtak ügyfelei december 24-26-án, hasonlóan a tavalyi tendenciához, míg 2014-ez képest több mint háromszorosára nőtt az adathasználat. Ugyanakkor az előző évekhez hasonlóan folytatódott az sms-ek számának csökkenése – 24 százalékkal -, míg az mms-küldéseké nagyjából változatlan maradt. A közlemény szerint összesen közel 5,3 millió szöveges üzenetet, több mint százezer mms-t és 9,5 millió hívást indítottak az ügyfelek 2017-ben a karácsonyi időszakban. A beszélgetések ugyan hét százalékkal hosszabbak lettek, de számuk két százalékkal csökkent tavalyhoz képest.

A Magyar Telekom hasonló trendről számolt be, az idén megduplázódott a mobilinternet-forgalom a tavaly karácsonyi időszakhoz képest a távközlési szolgáltatónál. Kiemelték, hogy a három ünnepnap közül 24-én mobilneteztek az ügyfelek a legkevesebbet, a forgalom napközbeni eloszlását nézve pedig az látszik, hogy aznap a mobilinternet-forgalom 20 és 21 óra között érte el a csúcsot. Az internetes üzenetküldés mellett még mindig sokan választják a hagyományos sms formátumot a jókívánságok eljuttatásához, bár számuk évente körülbelül tíz százalékkal csökken. Míg 2016-ben 6,9 millió telekomos küldött szöveges üzenetet az ünnepek alatt, addig az idén már csak 6,3 millió.

A Telenor tájékoztatása szerint ügyfelei a tavaly karácsonyi időszakhoz képest harminc százalékkal több, összesen 900 terabájt adatforgalmat generáltak. A távközlési cég december 25-én és 26-án 300 terabájtot adatforgalmat mért, amivel megdőlt a napi adatforgalmi rekord is a nem kampányidőszakban mért adatokhoz képest. Közölték: az adatokból kiderül, hogy az ügyfelek elsősorban már az interneten keresztül üzennek egymásnak, hiszen a hanghívások és az sms-küldések száma valamelyest csökkent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csúfos kudarcot úsztak meg Bajkonurban

ked jan 2 , 2018
Helyreállt a kapcsolat a Bajkonurból két nappal korábban felbocsátott első angolai műholddal – közölték orosz hírügynökségek. A Roszkoszmosz orosz űrhivatal szerint a kedd este fellőtt Zenit-2SB hordozórakéta és a Fregat elnevezésű gyorsítóblokk segítségével a szintén orosz építésű AngoSatot sikeresen pályára állították, ám a műholddal később a kapcsolat megszakadt, az űrszerkezetről […]
Szputnyik

És még ez is...