Kétszáz újdonság az Oracle új adatbázis-kezelő szoftverében

OracleAz Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált az Oracle Cloud-ban az Oracle Database 21c, a világelső konvergens adatbázis legújabb verziója.

Az Oracle Database 21c több mint 200 újdonságot tartalmaz, többek között blokklánc táblákat (új adat hozzáírható, meglévő rekord nem módosítható), adatbázison belüli JavaScriptet, natív JSON bináris adattípusokat, AutoML-t az adatbázison belüli gépi tanuláshoz (machine learning, ML), adattárolást a perzisztens memóriában, valamint fejlesztéseket az in-memory feldolgozáshoz, a gráfkezelés még jobb teljesítményéhez, a particionáláshoz, a több-bérlős multitenant architektúrához és az adatbázis-biztonsághoz. Más gyártók csupán egyetlen célt szolgáló felhőjével vagy on-premise működő adatbázisaival ellentétben az Oracle Database 21c egyszerre több modellt, többfajta munkaterhelést és több bérlőt is támogat (multi-model, multi-workload, multi-tenant) – mindezt egyetlen modern konvergens adatbázismotorral. Az Oracle Database 21c adatbázismotor a felhőben és on-premise működő adatbázis-szolgáltatásokat futtat, beleértve az Oracle Autonomous Database-t, az Oracle Exadata Database Service-t, az Oracle Exadata Database [email protected] és az Oracle Exadata Database Machine-t.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fantomas forog a sírjában: jön a Samsung Galaxy S21 széria

hét jan 18 , 2021
A Samsung Galaxy S21 széria most bejelentett három új készüléke, a Samsung Galaxy S21 5G, a Samsung Galaxy S21+ 5G, valamint a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G modellek január 28-án 23:59-ig rendelhetők elő a Telenornál. A Samsung Galaxy S21 5G modell háromféle – fantomszürke, fantomfehér, fantomlila – színben, a Samsung […]
fantomas, fantomszürke