Kétszámjegyű növekedésére számít a Nemzetközi Robotikai Szövetség

A robotikai ipar szárnyal – állítja Andreas Bauer, a Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) Ipari Robotbeszállítók Bizottságának elnöke. „A robotikai piac 2012 óta stabilan növekszik, ám a robotizáció üteme 2018 első felétől még tovább gyorsult. 2018 végére megközelítőleg 2,4 millió ipari robot működött világszerte, ami 15 százalékkal több, mint 2017-ben. Az éves egységértékesítési volumen már hatodik éve folyamatosan növekszik, 2018-ban megközelítőleg 422 ezer ipari robotot értékesítettek, ami hat százalékkal magasabb szám, mint az azt megelőző évben. Ezek közül több mint a robotok harmadát Kínában állították munkába.”

Az IFR elnöke szerint a globális növekvő tendencia a jövőben is kitart majd. 2020 és 2022 között majd kétmillió ipari robot beépítését tervezik a gyárak világszerte. A globális éves értékesítés 2022-re 580 ezer robotikai egység fölé emelkedik, Ázsia vezető szerepe megmarad mind az értékesítés szintjén, mind a tőzsdén, őket Európa, majd Amerika követi. Feltéve, hogy a jelenlegi kereskedelmi konfliktusok nem fordulnak rosszra, a robotok telepítése 2020-tól ismét növekedésnek indul majd. 2019 és 2022 között 12 százalékos globális éves növekedésre számítanak. A legmagasabb növekedésre Ázsiában lehet számítani (14 százalék éves átlagnövekedés), amelyet Amerika követ (nyolc százalékkal), majd Európa következik (öt százalékkal). 2019 és 2022 között majd kétmillió új ipari robotot telepítenek majd a gyárakban világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ITM: fokozottan ellenőrzik a webáruházakat az év végi ünnepi időszakban

pén nov 22 , 2019
Fokozottan ellenőrzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az online áruházakat az év végi ünnepi időszakban, a kiemelt vizsgálatok már november elején elkezdődtek. Az év utolsó két hónapjában sok akcióval, kedvezményes vásárlási lehetőséggel találkozhatnak a fogyasztók az interneten, az ITM célja, hogy aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel, rendszeres ellenőrzésekkel, próbavásárlásokkal járuljon hozzá […]
kosár, kiskereskedelem