Kétezer milliárd dollár: pályacsúcsot döntött a Microsoft

MicrosoftA Microsoft piaci tőkeértéke meghaladta a kétezer milliárd dollárt csütörtökön a New Yorkban működő elektronikus értéktőzsdén, a Nasdaq-on.

A szoftvervállalat 266,69 dolláron, 0,53 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, ami azt jelenti, hogy piaci tőkeértéke 2009 milliárd dollárra emelkedett. A Microsoft új operációs rendszert jelentett be. A Windows 11 az év második felében jelenik meg. A Windows 10-es felhasználók ingyenes frissítésként érhetik majd el, az új személyi számítógépeket pedig már ősztől az új rendszerrel értékesítik. A négy legnagyobb amerikai technológiai vállalat – az Apple és a Microsoft mellett az Amazon és az Alphabet – együttesen 7689 milliárd dollárt ér, közel 1700 milliárd dollárral többet, mint tavaly augusztusban. Az Amazon piaci tőkeértéke 1740 milliárd dollárra, a Google anyavállalatáé, az Alphabeté pedig 1710 milliárd dollárra rúgott a csütörtöki tőzsdezáráskor.

A tőzsdén jegyzett amerikai vállalatok közül eddig csak az Apple információtechnológiai óriáscég büszkélkedhetett azzal, hogy piaci tőkeértéke meghaladja a kétezer milliárd dollárt. Az Apple tavaly augusztusban érte el a bűvös határt, 468,65 dolláros árfolyamon 2004 milliárd dollárra rúgott a piaci tőkeértéke. Két évvel korábban pedig, 2018 augusztus elején ugyancsak az Apple volt az első amerikai tőzsdén jegyzett vállalat, amelynek piaci tőkeértéke elérte az ezermilliárd dollárt. A tavaly augusztus 31-én felaprózott – négyfelé vágott – Apple-részvények csütörtökön 0,22 százalékos mínuszban, 133,41 dolláron zártak, ami azt jelenti, hogy a vállalat piaci tőkeértéke 2230 milliárd dollárt tett ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Linkedin is segít felszámolni a gyűlöletbeszédet

szo jún 26 , 2021
A Linkedin is csatlakozik az Európai Unió önkéntes magatartási kódexéhez, mely az online terjesztett gyűlöletbeszéd felszámolását célozza – közölte az Európai Bizottság (EB). Didier Reynders, az EB igazságügyi biztosa azt mondta, az, hogy a Linkedin, a világ legnagyobb online szakmai hálózata is aláírta az Európai Unió online gyűlöletbeszéd elleni küzdelemre […]