Két év börtön a parlament fantomjának

Két év börtönre ítélte nem jogerősen a Parlament és a Képviselői Irodaház épületéből számítástechnikai eszközöket eltulajdonító raktárost a Fővárosi Törvényszék – tudatta a törvényszék sajtóosztálya közleményben.

Az eljárás adatai szerint a Parlament épületében dolgozó raktáros 2014 áprilisa és 2016 januárja között több mint száz számítástechnikai eszközt tulajdonított el. A zsákmányt a mélygarázson és a
személyzeti bejáraton keresztül vitte ki az épületből országgyűlési őrként dolgozó élettársa, a másodrendű vádlott segítségével. A raktáros az eltulajdonított tárgyakat a per harmad- és negyedrendű vádlottjainak és ismeretleneknek értékesítette. A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa az elsőfokú, nem jogerős ítéletében folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt két év börtönre, négyszázezer forint pénzbüntetésre és 3 millió 415 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte az elsőrendű vádlottat.

A másodrendű vádlottat folytatólagosan, bűnsegédként, üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre, háromszázezer forint pénzbüntetésre, valamint lefokozásra ítélték. (A közleményből nem derül ki, hogy eltávolították volna az országgyűlési őrség állományából. A -szerk- megj.) A harmadrendű vádlott folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett orgazdaság miatt egy év négy hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönt, kétszázezer forint pénzbüntetést és 1 millió 145 ezer forint vagyonelkobzást, a negyed rendű vádlott pedig orgazdaság vétsége miatt 120 ezer forint pénzbüntetést és tízezer forint vagyonelkobzást kapott. A törvényszék egyetemlegesen kötelezte az első- és a másodrendű vádlottat, hogy térítse meg az Országgyűlés Hivatalának okozott kárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

SAP: Halpert átvette Arató feladatait

szo okt 19 , 2019
Halpert Zsuzsa veszi át az SAP integrált kommunikációs vezetői feladatait, mostantól ő felel a vállalat külső és belső kommunikációjáért Magyarországon és a dél-kelet-európai régió további öt országában. A hazai üzleti informatikai szektor vezető vállalatának új kommunikációs szakértője az ACG Reklámügynökségtől érkezett az SAP-hoz, közel húsz éve dolgozik kommunikációs területen. A […]

És még ez is...