Két és fél milliárdból lesz mentorhálózat

forintInfokommunikációs és távközlési startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítására kiemelt felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP), a konstrukció keretösszege 2,5 milliárd forint — tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t. A felhívás keretében olyan projekt támogatása a cél, amely segíti a hazai, kevésbé fejlett régiókban működő ikt startup vállalkozások nemzetközi piacra lépését, növeli a kapcsolati tőkét, valamint erősíti a szektor szereplőinek együttműködését – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A 2,5 milliárd forint keretösszegű konstrukció a 2014-2020 közötti időszak infokommunikációs fejlesztése, a Digitális Magyarország komplex kormányzati program részeként jelent meg. A felhívás közvetlen címzettje a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, amelynek programja hozzájárul a kevésbé fejlett régiókban működő infokommunikációs startup vállalkozások hazai és nemzetközi ágazat-specifikus tudásának és kapcsolatainak fejlesztéséhez, valamint ezen keresztül az ikt-szektor versenyképességének javulásához. A program részeként mentorhálózat épül ki és működik majd a nemzetközi részvétel elősegítése, a lehetőségek helyben történő feltárása és kiaknázása érdekében. Emellett a tudás és kapcsolatbővítés érdekében képzéseket és rendezvényeket is szerveznek – ismertette az államtitkár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

"Megtámadták" a Facebook németországi központját

ked dec 15 , 2015
Ismeretlenek Hamburgban megtámadták a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság németországi székházát – közölte vasárnap a helyi rendőrség. Az irodaházat egy tizenöt-húsz fős csoport támadta meg vasárnapra virradó éjjel, a maszkot viselő emberek kövekkel, füstbombákkal és festékkel töltött palackokkal dobálták meg az épületet, megrongáltak ajtókat és ablakokat, a bejáratnál pedig festékszóróval […]
Facebook