Készül a virtuális rubel, a BitRubel

rubelTervei szerint a jövő év elején jelenik meg saját virtuális devizájával a BitRubellel a fizetési tranzakciók bonyolításával foglalkozó orosz Qiwi — számolt be a cointelegraph.com nyomán az MTI. A Bitcoin virtuális devizához hasonlóan decentralizált elven működő, de kifejezetten az orosz piacra szánt fizetőeszköz létrehozásához szükséges infrastruktúra és a digitális blokklánc technológia kifejlesztésébe a Qiwi állítólag már “több száz millió rubelt” invesztált.

Az orosz jegybank sajtószolgálata közölte, hogy Elvira Nabijullina jegybankelnök szerint a digitális virtuális devizákat kétes ügyletek lebonyolítására is fel lehet használni, ezért alaposan meg kell vizsgálni a lehetőségeket, és amennyiben szükséges a jegybanknak a terület szabályozásában is részt kell vennie. A BitRubel – ha létrejön – a szigorú oroszországi pénzügyi előírások miatt a Bitcoinnal és más kriptodevizákkal ellentétben nem biztosíthat majd teljes névtelenséget felhasználóinak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Permanens leépítés a HP-nál

hét szept 21 , 2015
Még le sem zárult a három éve elkezdett létszámcsökkentési program, a Hewlett-Packard (HP) máris újabb létszámleépítést jelentett be. Az amerikai társaság közölte, hogy a vállalat feldarabolásával párhuzamosan a következő három évben világszerte mintegy 25-30 ezer állást szüntet meg. Értesülések szerint a leépítés elsősorban a vállalati szolgáltatásokra specializálódott céget érinti. Az […]