Készpénzből készít e-pénzt az automata


Már negyven budapesti terminál segítségével váltható elektronikus pénzre készpénz. Az e-pénz ezután azonnal felhasználható, így lehet vele parkolni, elküldhető e-mailben, vagy át is utalhatjuk egy bankszámlára. Az anonim Barion tárca feltöltésre is alkalmas hálózat még ebben az évben országosra bővül, karácsonyig ezer terminál a cél — áll a Sense/Net Zrt. közleményében. Az e-pénzre történő váltásnál még a személyazonosságunk igazolására sincs szükség, a beváltás azonnal megtörténik és teljesen anonim, csak egy e-mail címet kell megadni. Az egyelőre a fővárosban használható terminálok elfogadják az érméket és a bankjegyeket is, és a tesztidőszakban alkalmanként maximum húszezer forintos értékhatárig díjmentesen váltják Barion e-pénzre azokat.

Bíró Tamás, a Barion társalapítója a feltöltő automaták bevezetése kapcsán kiemelte, hogy az e-pénz koncepciója azért terjed gyorsan Magyarországon, mert az e-pénz lehetővé teszi, hogy a használói rendkívül alacsony költségek mellett végezzenek pénzügyi tranzakciókat, és a lehető legrugalmasabban használhassák a pénzüket. Az anonim készpénzfeltöltésnek köszönhetően a Barion olyan szolgáltatások kifizetésére is alkalmas, ahol fontos a diszkréció, de emellett hozzájárul a gazdaság fehérítéséhez is, hiszen segít a készpénzállományt beterelni az elektronikus fizetés világába. (Nem látjuk az összefüggést, de örülnénk, ha így lenne. A -szerk- megj.) Ezenfelül a Barion bármilyen szoftverbe vagy eszközbe egyszerűen beépíthető a nyílt fejlesztői felületnek (API) köszönhetően.

A terminálokat üzemeltető Express Technologies CEE Kft. hosszú távú célja, hogy a készülékeken több száz szolgáltatás legyen elérhető. A készpénz e-pénzzé való átváltása mellett az automaták jelenleg mobiltelefon-egyenleg feltöltésére (Vodafone, T-Mobile, Telenor, Tesco Mobile, NeoPhone), illetve online vásárlási utalványok (Abaqoos) vásárlására alkalmasak. A következő hetekben megjelenik viszont a taxirendelés és a taxikártya-feltöltés, valamint az utasbiztosítás megkötésének lehetősége is.

Egy kis vidámság, aminek semmi köze cikkünkhöz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Imádják a népek a myTelenor appot

sze ápr 1 , 2015
A MyTelenor alkalmazás ma már majdnem minden tizedik Telenor előfizető készülékén megtalálható. A Hipernetesek tábora egyértelműen értékeli, hogy nem kell telefonálnia vagy üzletbe mennie ahhoz, hogy előfizetése ügyeit intézze – az okostelefonjával lényegében bárhol és bármikor beléphet saját ügyfélszolgálatára. A megoldás népszerűségét jelzi, hogy a nyáron bevezetett, appon keresztüli számlabefizetés […]

És még ez is...