Kerékpáros és robogós futárok fogják megbénítani Budapestet?

motoros futárIdén májusban indult a magyar tulajdonú EZ Expressz közösségi futárszolgálat, ami az UBER által is képviselt megosztás alapú modellt célozza meghonosítani a futárszervezés területén. A Drukka Startup Stúdió keltetőjéből induló startup már havi több száz megrendelést teljesít. Nemzetközi szinten már több vállalkozás kínál közösségi futárszervezést, például az UBER Rush vagy a Roadie, de itthon az EZ Expressz szolgáltatása hiánypótló. Az UBER tegnapi bejelentése, miszerint határozatlan időre szünetelteti magyarországi szolgáltatását, nyilvánvalóan nemcsak az utasok tízezreit, hanem a személyszállítást végző 1200 szerződött kisvállalkozót is hideg zuhanyként érte. A startup számukra kínál most munkalehetőséget.

Az EZ Expressz az UBER-hez hasonlóan közösségi szolgáltatást nyújt. A kritériumainknak az UBER volt sofőrjei minden tekintetben megfelelnek, éppen ezért tárt karokkal várjuk a jelentkezésüket. A szolgáltatás – a társaság közlemény szerint – egyre népszerűbb, szállítottak már többek között laptopot, MRI felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Előnyük a többi futárszolgáltatóval szemben a kedvező ár, illetve, hogy minden megrendelést még aznap teljesítenek. Jövőre a nemzetközi terjeszkedést is szeretnék megkezdeni – mondta Horváth Gábor az EZ Expressz vezetője. (Nem csodálkoznánk, ha rövid időn belül kerékpáros és robogós futárok bénítanák meg Budapest közlekedését… A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az internet lefokozta a szülőket

pén júl 15 , 2016
ShareTweetPinShareEgy friss kutatása szerint az internet komoly negatív hatással lehet a családi kapcsolatainkra. A szülők és gyermekek ötöde számolt be arról, hogy az internet gyakran konfliktusokat teremt közöttük. A vizsgálat szerint, míg korábban a szülők töltötték be az elsődleges információforrás és tanácsadó szerepét, egynegyedük (23 százalék) szerint gyerekeik mostanság szívesebben tájékozódnak […]
internet

És még ez is...