Képzésekkel is segíti a kormány a kkv-k munkavállalóinak digitális fejlődését

Képzésekkel is segíti a kormány a kis- és közepes vállalkozások (kkv) munkavállalóinak digitális fejlődését, az európai uniós forrásokból megvalósuló támogatásokra a kkv-k folyamatosan pályázhatnak – mondta Cseresnyés Péter.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) 34. országos közgyűlésén elmondta, hogy a magyar kisiparosok aktuális helyzetéről, a kkv-kat érintő digitális hatásokról, illetve azok digitális fejlődését segítő európai uniós támogatásokról. Hangsúlyozta, hogy a magyar kkv-szektorban az uniós átlagnál – 67 százalék – magasabb a foglalkoztatási arány, eléri a 70 százalékot. Kiemelte, annak érdekében, hogy a kkv-k versenyképesek tudjanak maradni, szükség van digitalizációra és automatizációra, valamint elengedhetetlen a munkavállalók képzése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tegnap még jó volt az it-rendszer, ma meg törölték a British Airways budapesti járatait is

vas máj 28 , 2017
A British Airways (BA) informatikai rendszerében keletkezett hiba miatt a szombati, budapesti járatokat is törölte a légitársaság – derül ki a Budapest Airport járatinformációs rendszeréből. Szombaton a brit légicég négy járatot közlekedtet Budapestre, a délelőtti járatok rendben megérkeztek, a délután 16.55-kor, és este 18.20-kor érkező járatot nem indítják el, emiatt […]