Kémet fogtak Nagykanizsán?

1

Ipari kémkedés gyanúja miatt bocsátotta el egyik dolgozóját egy Nagykanizsán tevékenykedő multinacionális cég, és rendőrségi feljelentést tett az eset észlelése után. Az információt közzétevő Kanizsahír portál a cég megnevezése nélkül azt írta: külföldi megbízásból, közvetítő felkérésére folytatott ipari kémkedést a volt dolgozó, akinek ténykedése a belső védelmi rendszernek köszönhetően tűnt fel.  Az MTI érdeklődésére a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata csütörtökön megerősítette az értesülést azzal, hogy a cég feljelentésére “üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt” indítottak eljárást egy 58 éves férfi ellen. Információk szerint a General Electric (GE) nagykanizsai fényforrásgyárában történt az eset. A vállalat alkalmazottja egy magyar közvetítőn keresztül kapott kelet-európai megbízásból töltött le információkat a számítógépes rendszerből. A GE közleménye szerint a nagykanizsai fényforrásgyárba érkezett névtelen bejelentés alapján “rendkívüli biztonsági auditot” végeztek a cégnél. Ennek során egy munkavállalóval szemben felmerült a gyanú, hogy “üzleti célokkal nem magyarázható adatmásolást végzett”, ezért a vállalat rendőrségi feljelentést tett.

One thought on “Kémet fogtak Nagykanizsán?

  1. Csak a tények, csak a lényeg! ??

    Viccnek is rossz ez a szöveg ! Jártak volna utána, mi is történt valójában . Hazugság az egész, élen a GE nagykanizsai vezetésével együtt . Erről is írjanak.

    Tisztelettel : Simon Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szabad a Yahoo! segítségével lecsukott újságíró

hét szept 16 , 2013
  Szabadon engedték Kínában azt az újságírót, akit 2005-ben úgy ítéltek el, hogy bizonyítékul felhasználták ellene azokat az elektronikus leveleit, amelyeket az amerikai Yahoo! vállalat szolgáltatott ki a kínai hatóságoknak. A korábban a Tangtaj Sangpao (Contemporary Business News) csangsai napilapnak dolgozó Si Taót tízéves büntetésének letelte előtt 15 hónappal, a […]

Friss, ropogós