Keménykedik a Sony

AngelinaJolieA Sony Pictures Entertainment felszólította a médiát, hogy ne használja fel azokat az információkat, amelyek a filmvállalat elleni hackertámadás nyomán szivárogtak ki az internetre. David Boies sztárügyvéd, akit a Sony az ügyben felfogadott, levélben juttatta el a felszólítást a sajtóorgánumokhoz. Közleményében “lopott információknak” nevezte a kiszivárogtatott adatokat és arra szólította fel a médiumokat, hogy hagyják figyelmen kívül a nyilvánosságra került dokumentumokat vagy töröljék azokat, ha már letöltötték.

Az ügyvéd leszögezte, hogy a kikerült adatok közléséhez, terjesztéséhez, megosztásához, letöltéséhez nem járul hozzá a filmstúdió. Egyúttal azt is hangsúlyozta, a hackertámadás arra irányult, hogy rákényszerítse a Sonyt egy filmbemutatója visszavonására. A kérdéses produkció a The Interview című vígjáték, amelyben Seth Rogen és James Franco alakítja a főszerepeket. A Boies leveléről beszámoló The Hollywood Reporter azt írta, hogy míg a THR csak általánosságban tájékoztatott a kalóztámadásról, a Gawker, a Bloomberg és a Wall Street Journal részletekbe menően ismertette a hackerek által kiadott adatokat.

A kiszivárgott levelezések számos kínos pillanatot szereztek már az érintetteknek. Kiderült például, hogy Scott Rudin producer “minimális tehetséggel rendelkező, elkényeztetett kölyöknek” nevezte Angelina Jolie-t egy Amy Pascalhoz, a Sony vezetőjéhez címzett levelében. A hét végén pedig az is nyilvánosságra került, hogy a hackerek a Spectre című, készülő James Bond-film forgatókönyvének egyik korai változatát is ellopták — számolt be az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetadó: tanulékony a nagy testvér

ked dec 16 , 2014
Internetadó bevezetését javasolta Oroszországban egy szerzői jogok védelmével foglalkozó szakmai szervezet, amelynek elképzeléséről a Rosszija 24 állami hírtelevízió számolt be csütörtökön. Szergej Fedotov, az Oroszországi Jogtulajdonosok Szövetségének vezérigazgatója elmondta: azt javasolják, hogy mindenki, aki – akár mobiltelefonról, akár asztali számítógépről – kapcsolódik a számítógépes világhálóhoz, havonta 25 rubelt (jelenlegi árfolyamon […]

Friss, ropogós