Kell kategória: teszteltük a Philips Brilliance 498P9Z monitort

Philips Brilliance 498P9ZTesztelésre kölcsön kaptuk a Philips Brilliance 498P9Z monitort. Ez a gigantikus monitor azon kevés eszköz közé tartozik, amelynél a tesztelés első pillanatától azon morfondírozott mindenki a szerkesztőségben, hogy milyen indokkal tarthatnánk meg örökbe a készüléket.

Objektív
Kipróbáltuk a Philips 498P9Z SuperWide monitort, amit a gyártó elsősorban a professzionális felhasználóknak ajánl (Philips P-sorozat). Az is tény, hogy a gamer specifikációi is lehengerlőek, ezért a profi felhasználói rétegen túl, nem csak a gémerek, hanem minden, több monitorral dolgozó felhasználó igényeit is kielégíti a készülék. A durván szélesvásznú monitor 48,8 hüvelykes VA-panellel rendelkezik, amelynek felbontása 5120×1440 képpont. Az elképesztően széles hajlított monitor 32:9-es képaránnyal rendelkezik. Ez -becslésünk szerint- három, egymás mellé rakott 21″-es monitornak felel meg, vagy két darab 27″-es, 16:9 formátumú Quad HD kijelzőt tennénk egymás mellé. A készülék erősen íves, 1800R görbületű, azaz 1,8 méter sugarú.

A kijelző nagyon alacsony, négy milliszekundumos válaszidővel rendelkezik, és ezt tudja akár 165 Hz-es képfrissítés mellett is. A fényerő maximum 550 kandela per négyzetméter, ami meghaladja a DisplayHDR 400 követelményeit. Az sRGB-t 122, a DCI-P3-at 91, az AdobeRGB-t 89 százalékban sikerült lefedni. A terméken akad három HDMI 2.0 és egy DisplayPort 1.4 csatlakozó, továbbá hat darab USB 3.2 port és egy pár ötwattos hangszóró: az audio bemenet a HDMI vagy a DisplayPort csatlakozókon keresztül történik. A fejhallgatónkat egy 3,5 mm-es jack aljzat csatlakoztathatjuk a monitorhoz. A beépített MultiClient KVM-kapcsoló révén két különböző számítógép kezelhető egyetlen monitorral, billentyűzettel és egérrel. A váltás vagy az OSD menün keresztül történik, vagy a Felhasználói funkció gomb – az öt felhasználói vezérlő közül a harmadik – KVM kapcsolóként rendelhető hozzá.

Szubjektív
A készülék legnagyobb előnye a mérete mellett a magas, 165 Hz-es képernyőfrissítési arány, illetve a több hasznos technológia, amivel a Philips ellátta a monitort. Nagy pozitívum, hogy a készülék hátoldalán lévő tápkapcsolóval teljesen áramtalanítani lehet a készüléket, ezt ma már egyre több készüléken hiányzik. A 498P9 egy ügyes minden az egyben megoldás azoknak a felhasználóknak, akiknek egyébként két nagy Quad HD, vagy három 21”-os kijelzőt kell használniuk. A SuperWide panel használata garantálja a kép egyenletességét és színegyensúlyát, amit sokszor nehéz elérni két külön monitorral. Az Ultra Wide-Color színskála-növelő technológia, valamint a Philips intelligens képfeldolgozása nagyon jó képminőséget hoz ki a 498P9Z VA LCD paneljéből. A beépített hangszórókból hiányzik a basszus, de a rendszerhangok megszólaltatásához remek. A windows 7. 8, 10-es változataihoz letölthető a meghajtó szoftver, A Linux Mint-ünkhöz azonban nem találtunk semmiféle szoftvert, vagy segítséget.

Műszaki adatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre megérkezett a Google Stadia az LG legújabb okostévéire

ked dec 21 , 2021
ShareTweetPinShareAz LG Electronics (LG) huszonkét országban tette elérhetővé a Google Stadia felhőalapú játékszolgáltatást a webOS 5.0 és webOS 6.0 operációs rendszert futtató okostévéin. Az LG Content Store-ból letölthető, 22 országban hozzáférhető Stadia több mint kétszáz népszerű játékot — köztük a Cyberpunk 2077, a Resident Evil Village, az Assassin’s Creed: Valhalla, […]
Google Stadia

És még ez is...