Kelendőek a hamis fényképészeti kellékek

fenykepezogepA fényképezéshez használatos kellékeknek nagy piaca van, ezért nem meglepő, hogy e területen is aktívak a hamisítók — írja a petapixel.com nyomán a hamisitasellen.hu.

A Canon által megkérdezett 1069, tavaly elektronikai cikkeket vásárló Egyesült Államok-béli fogyasztó harminc százaléka vett hamis terméket. E fogyasztók 12 százaléka vásárolt hamis terméket szándékosan, míg 18 százalékuk nem tudta, hogy azt vesz. A megkérdezettek negyven százaléka nem tudta, hogy a hamis termékek veszélyeztethetik a testi épségüket, 45 százalék szerint a hamis termékek ugyanolyan jók, mint az igaziak.

A megkérdezett 14-34 évesek ötször nagyobb valószínűséggel vásároltak hamisítványt, mint a negyven és hetven év közöttiek. Bár a 14-34 év közöttiek nagyobb része, 72 százaléka azt mondta, könnyedén felismerik a hamis termékeket, negyedük – nem szándékosan ugyan – de mégis vásárol ilyeneket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiberháború: Oroszország-EU 1:0

ked máj 13 , 2014
A belga külügyminisztérium informatikai rendszerét kibertámadás érte, amelynek célja az ukrán válságot érintő információk lemásolása volt — írja az MTI. A minisztérium néhány nappal ezelőtt a katonai titkosszolgálat segítségével felfedezte, hackerek vírust helyeztek el informatikai rendszerében azzal a céllal, hogy az ukrán válsággal kapcsolatos információkat és dokumentumokat másoljanak le. Elio […]

Friss, ropogós