Kasza és a Magyar Telekom: teljesítették, amít ígértek

Gazdasági VersenyhivatalMegszüntette az első, véleményvezér számára előírt kötelezettségvállalás utóvizsgálatát a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel mindkét érintett vállalkozás – Kasza Tibor “véleményvezér” cége, a GoldenEye Kft. és a Magyar Telekom is – teljesítette a vállalásait. Az előírt kötelezettségvállalások keretében a felek többek között oktatási célú előadásokat tartottak, figyelemfelhívó posztokat illetve kisfilmet tettek közzé közösségi profiloldalukon, módosították szerződéses feltételeiket, és partnereiket is tájékoztatták a GVH által megfogalmazott elvárásokról. A kötelezettségvállalás része volt továbbá, hogy Kasza a továbbiakban hangsúlyosan, egyértelmű szóhasználattal jeleníti meg közösségi oldalán, ha egy posztért ellentételezést kap. A GVH arra figyelmeztet, hogy – bár az első eljárások ezen a piacon kötelezettségvállalások elfogadásával zárultak – nem feltétlenül várható ugyanez hasonló tárgyú, később lefolytatandó eljárásokban. Az iránymutató döntéseket és tájékoztató háttéranyagot figyelmen kívül hagyó gyakorlatok ugyanis szigorúbb fellépést is indokolttá tehetnek.

Nyilvános cégadatok szerint a GoldenEye Kft. 2017-ben 161 millióra növelte az egy évvel korábbi 115 millió forintos forgalmát. A társaság üzemi eredménye 101 millióról 133 millióra nőt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH-elnök: ősszel lehet eredménye az 5G-értékesítésnek

szo ápr 27 , 2019
Ősszel hirdetheti ki az ötödik generációs (5G) célokra is használható mobilfrekvenciák értékesítésének eredményét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – közölte a testület elnöke. A dokumentum tervezetének közzétételét nyár elejére jósolta Karas Monika, aki azt hangsúlyozta, a verseny eredménye hosszú távon határozza majd meg a hazai digitális ökoszisztéma fejlődését. […]
Karas Mónika

Friss, ropogós