Kaspersky: tudjuk hol vannak a Galileo szerverei

szerverMa a Kaspersky Lab felderítette a Remote Control System (RCS) malware implantátumok irányítására használt nagyméretű nemzetközi infrastruktúra földrajzi elhelyezkedését, és eddig nem ismert trójaiakat azonosított, amelyek mind az Androidon, mind az iOS-en működnek. Ezek a modulok az RCS, más néven Galileo “legális” kémkedési eszköz részét képezik, amelyeket a HackingTeam nevű olasz cég fejlesztett ki.

A Kaspersky különféle biztonsági megközelítéseket használt a Galileo világszerte megtalálható parancs és vezérlő (C&C) szervereinek a lokalizálására. A felderítés során a kutatók több mint negyven országban 320 RCS C&C szervert azonosítottak. A szerverek többsége az Egyesült Államokban, Kazahsztánban, Ecuadorban, az Egyesült Királyságban és Kanadában található.

Szergej Golovjanov, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója szerint, ezeknek a szervereknek a létezése egy adott országban nem jelenti szükségszerűen azt, hogy ennek az országnak a bűnüldöző szervei használják őket. Ugyanakkor az RCS-t használók számára igenis van értelme annak, hogy a C&C szervereket olyan helyekre telepítsék, amelyeket ellenőrzésük alatt tartanak, ahol minimális a kockázata a határokon túlmutató jogi problémáknak, vagy a szerverek lefoglalásának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Ericson az 5G-vel kacérkodik

csü júl 10 , 2014
Az 5G megvalósítása a kereskedelmi mobilhálózatokban 2020-ra várható, de az Ericsson már most elérte a másodpercenkénti öt gigabites sebességet a vállalat szabványosítás előtt álló 5G technológiájának élő, vezeték nélküli bemutatóján. laborkörülmények között. Ez a sebesség különben hatvanszor gyorsabb, mint a leggyorsabb kereskedelmi forgalomban működő amerikai LTE hálózat maximális letöltési sebessége, 250-szer gyorsabb […]

Friss, ropogós