Kaspersky Lab: nem biztonságosak az okosautók

autoxMagánélet, szoftverfrissítések és az autókra specializált mobil app-ok: három terület, ahol a kiberbűnözők támadásokat indíthatnak — derül ki a Kaspersky Lab és a spanyol marketing és digitális média szervezet, az IAB vizsgáltából. Az elemzés tanulsága, hogy az autósok már nem hagyhatják figyelmen kívül a „kapcsolt járművek” új generációjának kommunikációs és internetes szolgáltatásaival kapcsolatban felmerülő biztonsági aggályokat. Ezek a szolgáltatások már nem csupán a biztonságos parkolásban segítenek, hanem hozzáférést nyújtanak a közösségi hálózatokhoz, az e-mailekhez, valamint az útvonaltervező és más, az utazást támogató alkalmazásokhoz. Ezen technológiák óriási előnyöket kínálnak az autósoknak, ugyanakkor használatuk korábban nem tapasztalt kockázatokkal jár együtt. Ezért alapvető fontosságú azoknak a tényezőknek a vizsgálata, amelyek kibertámadásokhoz, balesetekhez vagy a járművek informatikai rendszerének manipulálásához vezethetnek.

A magánélet, a frissítések és az ezekhez az autókhoz készült okostelefonos alkalmazások három, jól körülhatárolható támadási felületet kínálnak a kiberbűnözők számára. A vizsgálatot végzők szerint az okosautók olyan fenyegetéseknek vannak kitéve, amelyek régóta léteznek a PC-k és okostelefonok világában. Így például a tulajdonosok szembesülhetnek jelszavuk ellopásával. Ennek révén beazonosítható a jármű tartózkodási helye, és lehetővé válik az ajtók távolról történő kinyitása. A személyes adatok ellopása komoly veszélyekkel járhat, és a mai autósoknak tisztában kell lenniük a korábban egyáltalán nem létező kockázatokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Közel félmillió tranzakció az új mobilparkolási platformon

szo júl 19 , 2014
Az új, államosított mobilparkolási platformon a július 1-jei indulás óta a felhasználók csaknem félmillió parkolási tranzakciót hajtottak végre — jelentette be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF). A nemzeti mobilfizetési rendszer részét képező, országosan egységes, az eddigi 42 helyett hetven helyen elérhető közterületi mobilparkolási rendszer az indulást követő 13 üzemnap alatt 480 […]

Friss, ropogós