Karácsony: így rendelünk mi

karacsonyAz egyik sarkalatos pontja a karácsonyi készülődésnek kétségtelenül az, mennyire hagyjuk az utolsó pillanatra az ajándékok megvásárlását. Az Intel felmérése szerint az európaiak többsége (62 százalék) decemberben veszi meg az ajándékokat, 28 százalék az utolsó napokban és két százalék december 24-ére hagyja az ajándékvásárlást. A válaszadók 12 százaléka ugyanakkor egész évben készül a karácsonyra és szépen sorjában veszi meg az ajándékokat. A németek azok, akikre leginkább jellemező, hogy a karácsonyi ajándékvásárlást egész évre felosztják (18 százalék), miközben az oroszok 15 százaléka hagyja ezt az utolsó napra.

A megkérdezettek 42 százaléka mondta azt, hogy az ajándékok megvásárlásra feladatként tekintenek. Sokan, összesen 35 százalék, rendel ajándékokat online is, és 38 százalékuk mondta azt, hogy a rendelést mobilon vagy táblagépen keresztül adja le. Az online rendelés Európában a felmérés szerint a britek között a legnépszerűbb (53 százalék), akiket a németek követnek (43 százalék). A felmérésből az is kiderült, hogy minél fiatalabb a válaszadó, annál valószínűbb, hogy szívesen rendel online ajándékot: a ’80-as évek után születtek 38 százaléka rendel az internetről, de az idősebb generáció (az 1925-45 között születtek 22 százaléka) is szívesen használja ezt a csatornát ajándékvásárlásra — áll az Intel közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Microsoft Office 365 újdonságok I.

sze dec 3 , 2014
A Microsoft bejelentette az Office 365 újdonságait. A vállalaton belüli oktatások, megbeszélések megosztását egyszerűsíti a most elindult Office 365 Video szolgáltatás, amelynek segítségével könnyedén tölthetőek fel videók egy adott témát érintő csatornába. Október végétől elérhető az Outlook for Mac, amely még gyorsabb, megbízhatóbb és felhasználói felülete is az Outlook 2013-as […]
Microsoft