Karácsony: egyre kevesebb ajándékot veszünk, egyre nagyobb értékben

karacsonyAz elmúlt évhez képest kevesebb ajándék vásárlását tervezik az aktív internetezők, miközben az egy ajándékra szánt összeg közel 12 százalékkal emelkedett. A karácsonyi ajándékvásárlás így akár ötvenezer forinttal is megterhelheti egy négyfős háztartás költségvetését. És ebben még nincs benne az ünnepi menü vagy éppen a karácsonyfa kiadásai – derül ki az Árukereső.hu online felméréséből.

2014-hez képest átlagosan másféllel kevesebb ajándék vásárlását tervezik a válaszadók, a szűk családon kívül szinte minden körben csökkent azok átlagos száma, akiknek karácsonykor ajándék vásárlását tervezik. A legnagyobb visszaesés a tág család, azaz a nagyszülők, keresztgyerekek, unokatestvérek körében figyelhető meg, esetükben csaknem felére esett vissza a megajándékozni tervezettek átlagos száma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Átadták az Albacomp RI Kft. innovációs központját

hét nov 9 , 2015
Átadták az Albacomp RI Kft. innovációs központját Székesfehérváron; a közel 1,5 milliárd forint összköltségű beruházáshoz a cég mintegy 850 millió forintos uniós támogatást használt fel. Minárovits Márton, a kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy az új innovációs központ négyszintes, négyezer négyzetméteres. Az irodaházban és a hozzá kapcsolódó gyártócsarnokban helyet kapott a […]

És még ez is...