Kapaszkodnak a mobilcégek: a feltöltőkártyák 60 százalékát ellenőrizték csak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint a Telekom, a Telenor és a Vodafone a SIM-kártyák körülbelül hatvan százalékát ellenőrizte. Az adategyeztetés híján a 2017. előtt vásárolt előrefizetős SIM-kártyákhoz tartozó szolgáltatás és szerződés megszűnik szombaton, de annak nincs jogi akadálya, hogy az előfizetők – utólagos azonosítás esetén – új szerződéssel visszakaphassák hívószámukat és egyenlegüket. Az NMHH hozzátette: sokan valószínűleg szándékosan nem egyeztetik a SIM-kártyájukat, mert nem kívánják azokat tovább használni.

Az MTI kérdésére a hatóság közölte: az NMHH rendeleti szabályozása nem határozza meg, hogy az inaktívvá vált telefonszámokat mennyi ideig lehet visszaadni, illetve mennyi idő után lehet másik ügyfélnek kiosztani, így a mobilszolgáltatók ezt az általános szerződési feltételek szerint szabályozhatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Németországban törvényt fogadtak el az online gyűlölködés és álhírterjesztés ellen

hét júl 3 , 2017
Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament (Bundestag) a múlt héten elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt. Az ellenzéki pártok, civil és szakmai szervezetek és informatikai vállalkozások által bírált jogszabály szerint a portálok üzemeltetői akár ötmillió euró (1,5 milliárd forint) pénzbüntetést kaphatnak, ha […]