Kapaszkodik a Packeta

PacketaA Packeta Hungary csomagautomatáinak száma 800*-ra nőtt tavaly év végére az év eleji 29-ről, és a hálózat további bővítését tervezik – közölte a logisztikai szolgáltató.

A vállalat tájékoztatása szerint az elmúlt években nemcsak gyors növekedésnek indult a csomagszállítási piac, de a vásárlói igények is változtak. A GKID piackutató 2022-es online csomaglogisztikai körképéből kiderült, hogy míg a házhoz szállítás népszerűsége nem változott tavaly, addig a csomagautomaták népszerűsége 14 százalékponttal nőtt – idézte fel a Packeta. A lefedettség növelésével emelkedett a csomagautomatákba rendelt csomagok száma is. Tavaly a harmadik negyedévben a Packeta által kiszállított csomagok tíz százalékát már automatából vették át, az arány az év végén 18 százalék volt, 2023 januárjában pedig már a 22 százalékot is elérte.

Magyarországon 2022-ben közel 1,6 millió csomagot kezelt a Packeta, ez 144 százalékkal több, mint 2021-ben. A csomagpontok, vagyis az üzlethelyiségekben kialakított átvevőhelyek száma tavaly másfélszeresére, 1200-ra nőtt, így az automatákkal együtt 2000 átvételi ponton vehetők át a Packeta által szállított csomagok. A tervek szerint minden, legalább tízezer lakosú településen telepítenek Z-BOX csomagautomatát, és minden, legalább 5000 lakosú településen üzemeltetnek majd Z-Pont átvevőhelyet, hogy országos lefedettséget biztosítsanak. Az év végére a jelenlegi 2000 átvevőhelyről 3000 helyszínre szeretnék bővíteni hálózatukat – közölték.

A Packeta Hungary Kft. 5,3 milliárd forint feletti árbevétellel zárt tavaly, 2021-ben 3,2 milliárd, 2020-ban pedig 1,6 milliárd volt az árbevétel. A cég alkalmazottainak száma 130, és folyamatos létszámbővítés várható a csomagszámok növekedésével arányosan. A cseh Packeta Group 2021-es árbevétele 195 millió euró volt, amit 73,2 millió kézbesített csomaggal értek el.

*A GLS Hungary a napokban jelentette be, hogy üzembe helyezték az ezredik csomagautomatájukat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ET-főtitkár: az európai kormányoknak vissza kell térniük a demokrácia útjára

hét máj 8 , 2023
A tagországok állam- illetve kormányfőinek, az Európa Tanács negyedik, május 16. és 17. között Reykjavíkban tervezett csúcstalálkozójukat annak kell szentelniük, hogy visszatereljék országaikat a demokrácia útjára – jelentette ki Marija Pejcinovic Buric. Az Európa Tanács főtitkára, a szervezet éves jelentésében, amely a demokratikus intézmények erősségeinek és gyengeségeinek vizsgálata mellett a […]
Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára

És még ez is...