Júniusban tovább haldoklott az analóg technológia

analog2015. június végén 3,157 millió televízió előfizetést tartottak nyilván. A szolgáltatók előfizetőinek 70,3 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat júniusban. A digitális előfizetéseken belül júniusban 1 194 ezerről 1 206 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 902 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 112 ezer előfizetője volt a hónap végén. A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 38,2 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 32,1 százalék volt, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya csökkent, ebben a hónapban 29,7 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,9 százalék, a második a Magyar Telekom, amelynek piaci részesedése 25,1 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 24,3 százalék volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy jövő előtt a kiberbiztosítási piac

sze aug 5 , 2015
Az ABI Research friss kutatásából az derül ki, hogy a globális nagyvállalatok – 500 főnél többet foglalkoztató cégek – mindössze egyötöde rendelkezik kibertámadások kárait enyhítő biztosítással. A kis- és közepes méretű cégek esetében pedig ennél is kevesebben, mindössze hat százalék. Az ABI Research szerint a kiberbiztosítási piac növekedésének legnagyobb akadálya, […]
dollár

Friss, ropogós