Júniusban ötvenezerrel nőtt az ip-alapú hangátviteli csatornák száma

telefon-kozpontA teljes hangcsatorna-számon belül – a beérkezett adatok alapján – júniusban a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma 1,118 millió (az előző hónapban 1,175 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 814 ezer (az előző hónapban 809 ezer), míg az ip-alapú hangcsatornák száma 1,077 millióra nőtt az előző havi 1,027 millióról. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 3,071 millió 2015. június végén. Júniusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 30,55 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 65,52 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 154 millió, ip-alapon pedig 195 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 115,9 perc volt. 2015 júniusáig az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében összesen 746 ezer földrajzi számot hordoztak.

A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 54,4 százalékot jelent. Második helyen UPC áll 16 százalékkal, harmadik az Invitel 12,7 százalékkal, majd a Digi 10,4 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Akár egymilliós bírság is kaphat, aki engedély nélkül adja ki a lakását

ked aug 4 , 2015
Az internetes szálláshely-szolgáltatás terjedése annyira felpörgette a lakáspiacot Budapest belvárosában, a forgalom egy év alatt negyven százalékkal, míg az árak ötödével emelkedtek az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat adatai szerint. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére közölte: a hivatal országosan július elsején indította a nyári ellenőrzés sorozatát, amely […]
Forint

Friss, ropogós